Unanimitate pentru scoala

De Adriana Barbu
Reactualizat la:
Unanimitate pentru scoala
Consilierii locali au votat, cu toţii, pentru solicitarea adresată Guvernului privind clădirea Poliţiei de frontieră.

Arad. Nici urmă de scandal, nici urmă de controverse şi acuze. Consilierii locali şi executivul local te mai pot surprinde încă. Anticipam o luptă a vorbelor între Putere şi Opoziţie pe tema celor două proiecte divergente aparţinând fiecare uneia dintre părţile beligerante. Era vorba, în primul rând, de proiectul Municipalităţii privind adresarea unei noi solicitări Guvernului pentru trecerea în grija locală a clădirii Poliţiei de Frontieră care ar urma să servească drept sediu Şcolii Gimnaziale Mihai Eminescu. Al doilea proiect, cel al Opoziţiei, vorbea de cumpărarea sediului actual al Şcolii Gimnaziale Mihai Eminescu, pentru ca să se poată interveni acolo cu reabilitări şi pentru a scăpa de chiria exorbitantă plătită Bisericii Catolice.

Fără replici

În şedinţa CLM de joi de dimineaţă, însă, nici urmă de scandal. Aleşii au votat, cu unanimitate, proiectul Municipalităţii, fără a schimba vreo vorbă. Următorul pe ordinea de zi a fost proiectul celor nouă consilieri USL. Şi tot fără comentarii, acest proiect a primit 8 voturi „pentru” (consilierul USL, Lia Ardelean, a lipsit de la şedinţă). Puterea fie s-a abţinut de la vot, fie a votat împotrivă.

Dacă nu ar fi fost intervenţia ulterioară a primarului Gheorghe Falcă, povestea imobilelor pentru şcoala nr. 1 „Mihai Eminescu” s-ar fi încheiat aici, cel puţin pentru un timp.

Fără două proiecte

Dar cum edilul nu s-a putut stăpâni, discuţii tot au apărut. Dar a fost vorba de unele stinse, fără acuze grave, fără ton ridicat. „Mie îmi place seriozitatea. Aţi votat pentru a primi gratis sediul Poliţiei de frontieră. Mă întreb atunci de ce trebuie să cumpărăm şi celălalt imobil? Nu putem pleca cu două proiecte pe acest subiect”, a intervenit Falcă.

Replica a venit de la alesul Gheorghe Ghilinţă, care l-a rugat respectuos pe primar să ia în calcul totuşi și cumpărarea clădirii şcolii, pentru că este un imobil istoric, care de 100 de ani a găzduit doar şcoală şi care ar fi păcat să nu rămână tot şcoală. Ghilinţă a propus, dat fiind faptul că Şcoala „Mihai Eminescu” e unitatea cu cel mai mare număr de elevi, ca sediul actual să rămâne o anexă a unităţii mutate la Frontieră.

Falcă a revenit replicând cu faptul că nu-şi retrage promisiunea făcută ministrului, potrivit căreia sediului poliţiei de frontieră va reveni în exclusivitate Şcolii Mihai Eminescu şi a precizat că dacă ar exista în buget bani pentru a cumpăra clădiri atunci s-ar trece imediat la cumpărarea clădirilor pentru care există deja hotărâri CLM privind această intenţie: Casa Hirschl, Turnul de Apă şi Vama din Aradul Nou (în condiţii rezonabile, a punctat acesta). Clădiri care, în viziunea primarului, ar servi cât se poate de bine unui obiectiv greu de atins pentru Arad: titlul de capitală culturală europeană.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !