Unda verde la modernizarea Aeroportului

De Alin Gherasim
Reactualizat la:
12Comentarii
Unda verde la modernizarea Aeroportului
Aeroportul Arad a primit aviz pentru transformarea terminalului cargo în terminal de pasageri.

ARAD. Unul dintre cele mai mari hopuri referitoare la modernizarea Aeroportului Arad a fost trecut: Autoritatea Aeronautică Civilă a avizat favorabil proiectul de transformare a terminalului cargo în terminal de pasageri. Avizul a fost primit de Aeroportul Arad chiar marţi dimineaţa. „Am primit avizul de la Autoritate, unul necesar pentru lucrările pe care le-am gândit. Acest aviz confirmă proiectul tehnic întocmit de constructor, contractul fiind semnat pentru proiectare şi execuţie. Acum, teoretic, intrăm în linie dreaptă”, a spus Dan Bălăcel, directorul Aeroportului Arad. Dar birocraţia nu este încheiată încă. Potrivit declaraţiilor lu Bălăcel, acum se va trece la întocmirea documentaţiilor necesare pentru primirea avizelor de la autorităţile locale. Vorbim aici de autorizaţii, avize şi alte documente necesare pentru demararea construcţiilor, după care se va demara, efectiv, lucrarea.

Schimbare totală

Aeroportul Arad va suferi schimbări majore în urma acestor lucrări. Actualul cargo va deveni terminal pentru pasageri, de aici urmând să plece cei care vor călători cu avionul de pe aerogara noastră. Doar 700 de metri pătraţi din actuala locaţie vor mai rămâne pentru mărfuri, restul urmând să fie recompartimentat şi transformat. În ceea ce priveşte actualul terminal pentru pasageri, care este folosit atât pentru plecări, cât şi pentru sosiri, acesta va deveni doar terminal pentru sosiri. Licitaţia a fost câştigată de o firmă din Braşov autorizată de Autoritatea Aeronautică din România pentru efectuarea de lucrări la aerogări. Contractul a fost semnat pentru suma de 8,2 milioane de lei, aici fiind inclusă atât proiectarea, cât şi execuţia.

Cam un an

În ceea ce priveşte termenul de finalizare a acestei lucrări, el este de aproximativ un an. „De la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, firma va avea la dispoziţie 12 luni pentru finalizarea transformării terminalului cargo în terminal de pasageri”, a spus Dan Bălăcel. Ca atare, modernizarea Aeroportului Arad ar putea fi finalizată cândva la sfârşitul anului 2015.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor