„Unire” între universităţi: mii de studenți au intrat în „pâine”

De Valentin Goran
16Comentarii
„Unire” între universităţi: mii de studenți au intrat în „pâine”
Cele două universități arădene, UAV și UVVG au deschis noul an școlar 2016 – 2017 împreună, la Polivalentă, într-o sală arhiplină.

Binecunoscutele rivalități de altădată dintre cele două universități au fost lăsate deoparte, poate şi datorită faptului că, între timp s-au schimbat rectorii. Astfel, anul universitar 2016-2017 a fost deschis luni, în sala arhiplină a Polivalentei arădene, de către cele două universităţi, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” şi Universitatea „Aurel Vlaicu” în cadrul unei ceremonii comune, care demonstrează că Aradul este mai unit. Evenimentul unic în spaţiul universitar arădean a fost organizat la iniţiativa Primăriei Arad şi a Consiliului Judeţean din dorinţa de a crea în Arad un centru universitar puternic, ca alternativă la celelalte centre universitare din vestul ţării. Studenţi ai celor două universităţi, invitaţi din lumea politică şi economică, reprezentanţi ai sistemului juridic şi medical, directori de instituţii, consilieri locali şi judeţeni, au fost prezenţi alături de conducerea celor două instituţii la această sărbătoare a învăţământului.

Din partea UVVG

„Ambele universități arădene au cifre de școlarizare de mii de locuri, iar oferta noastră combinată acoperă peste o duzină de domenii fundamentale pentru societatea românească, în contextul actual tot mai competitiv. Amprenta puternică lăsată de peste 98.000 de absovenți ai UVVG tinde să estompeze o realitate de care, însă, noi suntem deplin conștienți: universitatea este copilul unei fundații create pentru a genera premisele dezvoltării economice, sociale și culturale a Aradului. Universitatea simte că, alături de administrație și instituțiile cheie arădene trece de la adolescența dezvoltării impetuoase la etapa maturității, în care proiectele trebuie consolidate împreună cu partenerii locali, naționali și internaționali”, a punctat rectorul UVVG, prof.univ.dr. Coralia Cotoraci.

Mesajul UAV

„Întotdeauna începutul de an universitar este un moment special. Anul acesta am decis să acceptăm provocarea lansată de autorităţile locale şi judeţene pentru a marca începerea noului an academic împreună cu colegii noştri de la Universitatea de Vest Vasile Goldiş. A fost un moment special pentru noi toţi şi mă bucur că împreună vom putea lupta pentru a transforma Aradul într-un centru universitar puternic. Şi pentru că eroii acestei zile au fost studenţii, vreau să le urez tuturor studenţilor arădeni mult succes în noul an academic iar cadrelor didactice multă putere de muncă”, a punctat prof.univ.dr.Ramona Lile, rectorul UAV.

Cu „săbiile” pe afară

Cei prezenţi au asistat şi la un schimb de replici între fostul rector al UAV şi preşedinte al Consiliului Academic, Lizica Mihuţ, şi preşedintele UVVG, Aurel Ardelean. Un schimb de replici care a stârnit zâmbetele celor prezenţi, dată fiind rivalitatea dintre cei doi, demonstrată de atâtea ori în spaţiul public. Nu au lipsit afirmaţiile ironice, replicile sarcastice şi săgeţile aruncate de cei doi, care acum împart cel puţin încă un lucru comun: titlul de Cetăţean de Onoare al Aradului.16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor