Unul dintre „oamenii” lui Rohozneanu, reabilitat

De Ioana Costas
2Comentarii
Unul dintre „oamenii” lui Rohozneanu, reabilitat
© Reabilitarea a venit de la Tribunalul Arad, însă hotărârea nu este definitivă
Unul dintre condamnaţii în dosarul Rohozneanu a cerut să fie reabilitat, să-i fie ştearsă din cazier fapta pentru care a făcut închisoare.

A cerut să fie reabilitat, iar judecătorii au decis întocmai. Unul dintre inculpaţii din dosarul „Împăratul”, condamnat odată cu întreg lotul Rohozneanu la comiterea unei pedepse privative de libertate de 1 an şi 6 luni pentru favorizarea infractorului a fost reabilit, marţi, 19 ianuarie 2016, de către Tribunalul Arad. Este vorba despre Orădean Ovidiu Ioan. În urma depunerii cererii de reabilitare judecătorească, instanţa a decis: „Constată reabilitarea de drept a condamnatului Orădan Ovidiu Ioan, în privinţa condamnării la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală din 23 decembrie 2010 a Tribunalului Arad modificată şi definitivă prin decizia penală din 13 aprilie 2011 a Curţii de Apel Timişoara şi decizia penală din 19 decembrie 2011 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Dispune efectuarea cuvenitelor menţiuni după rămânerea definitivă a prezentei”.

Ce înseamnă acest lucru? Potrivit art. 165 din Codul de Procedură Penală, reabilitarea are loc de drept în cazul condamnatului la pedeapsa amenzii şi la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte doi ani, dacă în decurs de trei ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune. Orădan a îndeplinit toate condiţiile de mai sus: nu a avut de executat o pedeapsă mai mare de doi ani, iar ulterior nu a mai săvârşit vreo infracţiune şi urmează să i se şteargă din cazierul judiciar fapta. Hotărârea Tribunalului Arad nu este definitivă. În termen de 10 zile de la comunicare se poate formula contestaţie.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor