Urgente pe gratis la dentist

De Diana Dutu
4Comentarii
În prezent, toate serviciile stomatologice se plătesc FOTO: FAN
În prezent, toate serviciile stomatologice se plătesc FOTO: FAN
Printr-un Cabinet de medicină dentară de urgenţă care va fi înfiinţat în cadrul UPU-SMURD Arad.

ARAD. În aproximativ trei luni de zile, arădenii care se confruntă cu o urgenţă stomatologică vor avea posibilitatea să bneficieze de consultaţie şi tratament gratuite. Serviciile de specialitate vor fi oferite într-un Cabinet de medicină dentară de urgenţă care va fi înfiinţat în cadrul Unităţii de Primire Urgenţe (UPU) – SMURD a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

„Ministerul Sănătăţii a aprobat, acum aproximativ două săptămâni, introducerea acestui cabinet în structura UPU, finanţarea urmând a se face prin Programul Naţional de Urgenţă. Cabinetul de medicină dentară de urgenţă va fi amenajat în incinta actualei policlinici (clădirea lipită de cea a spitalului – n.r.), uşor accesibilă din stradă” – precizează dr. Adrian Wiener, director medical al Spitalului Judeţean Arad. Când va fi funcţional acest cabinet, nu se poate spune cu certitudine. Acum se fac primii paşi pentru înfiinţarea sa. Şi anume…

Recent, în săptămânalul „Viaţa medicală”, a fost publicat anunţul privind scoaterea la concurs a cinci posturi de medic stomatolog la Cabinetul de medicină dentară de urgenţă din cadrul UPU-SMURD. Ulterior, schema de personal a acestuia va fi îmbogăţită cu cinci posturi de asistent medical. Angajările ar urma să se facă în termen de 90 de zile de la data publicării anunţului în „Viaţa medicală”.

Dincolo de acest aspect, mai trebuie rezolvată problema amenajării spaţiului şi a dotării cabinetului cu aparatură de specialitate. Pentru acestea, trebuie organizată licitaţie. Acum se lucrează la întocmirea dosarului de licitaţie, urmând ca în scurt timp să fie demarată procedura prin SEAP.

Când toate acestea vor fi rezolvate, se va putea vorbi de un Cabinet de medicină dentară de urgenţă funcţional. Ce înseamnă acest cabinet pentru arădeni? „E foarte binevenit în măsura în care, în prezent, nu există servicii stomatologice gratuite pentru populaţie. Acest cabinet va acoperi însă doar urgenţele, medicii dentişti având sarcina să stabilească ce înseamnă «urgenţă»” – punctează directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Buget

Teoretic, demersurile privind înfiinţarea Cabinetului de medicină dentară de urgenţă ar trebui să se finalizeze până în toamnă. Dar ele depind în mare măsură de buget. Iar din acest punct de vedere, situaţia este destul de neclară, spitalul neavând încă încheiat contract cadru pe anul 2014, finanţarea de la CAS fiind asigurată doar prin acte adiţionale.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor