Vezi care sunt noutatile stagiunii TeATRuACTIV!

De Corina Hutan
Vezi care sunt noutatile stagiunii TeATRuACTIV!
ARAD. Proiecte noi, premiere, invitați de seamă și festivaluri. Toate fac parte din stagiunea 2014 – 2015 care începe în 21 septembrie la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad.

Start la TeATRuACTIV

Dacă stagiunea 2013-2014 s-a desfășurat sub numele de REPER 65, acum se va deschide cu denumirea de TeATRuACTIV . De ce TeATRuACTIV? Pentru că se dorește ca teatrul să devină parte mai însemnată din comunitatea locală, să își găsească un rol activ atât în ceea ce înseamnă mediul preuniversitar cât și cel universitar. Ținând cont de acest fapt, începând cu acest an, vor fi inițiate o serie de spectacole de teatru lectură, începând cu 7 octombrie, prin care actorii să relaționeze cu elevii din școlile arădene. „Prin acest proiect oferim posibilitatea trupelor de teatru care își au activitatea în licee și școli să își arate spectacolele de producție la finele stagiunii, în luna mai, în sala mare a teatrului arădean” – precizează Bogdan Costea, directorul Teatrului Clasic.

Programe pentru fidelizarea spectatorilor tineri

Pentru ca tinerii să se apropie mai mult de teatru, în această stagiune vor fi inițiate două programe de fidelizare a acestora. Vorbim aici despre „Școala de teatru și primii pași în actorie” în cadrul căruia tinerii care vor să deprindă din tainele actoriei pot participa la mici ateliere de inițiere în arta dramatică, susținute de actori profesioniști ai teatrului și „Teatrul lectură Hai Hui” prin care se dorește teatrul să ajungă în zone comerciale, aglomerate unde să se desfășoare spectacole de lectură sau chiar secvențe din reprezentațiile stagiunii.

Festivaluri și premiere

Stagiunea 2014-2015 este una bogată în premiere. Conform reprezentanților teatrului arădean vom avea parte de opt spectacole nou-nouțe (atât la sala Studio cât și în sala mare) care apoartă semnătura unor regizori cunoscuți din România: Alexandru Dabija, Cristian Juncu, Cristian Ban, Andreea Gavriliu și Szabo Istvan.
Pe lângă premiere, iubitorii de teatru sunt așteptați și la cele două festivaluri, deja cunoscute, care au loc în fiecare an la Arad. Festivalul Internațional de Teatru Clasic (22 – 30 noiembrie), care se va bucura de participarea trupelor din Belgrad, Turcia, Ungaria, București, Craiova, Cluj și Sibiu și Festivalul de Teatru Nou, programat în luna mai.

„Luna plină de teatru” se extinde

Nici în această stagiune nu va lipsi mult așteptata „Luna plină de teatru” care, de fiecare dată, s-a bucurat de un succes extraordinar în rândul publicului arădean. De această dată, însă, se dorește a fi un proiect mai amplu, de o dimensiune mult mai mare, care să se desfășoare nu doar în Arad ci și în orașele importante din Bihor și Timiș.

Abonamente online

Pentru prima dată, Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ Arad vine în întâmpinarea publicului cu o varietate de abonamente speciale, destinate mai multor categorii de spectatori, astfel încât, încă doritorii să îşi poată procura tipul de abonament care li se potriveşte.
Încă din date de 14 septembrie s-au pus în vânzare nu mai puţin de şase tipuri de abonamente, cu preţuri cuprinse între 600 şi 40 de lei, care pot fi achiziţionate de la Agenţia de bilete a teatrului sau online.
Achiziţionarea online a biletelor, se poate face prin intermediul sistemului integrat de ticketing disponibil pe www.biletmaster.ro, începând cu data de 14 septembrie.

Iată și care sunt tipurile de abonamente:

Abonament MECENAT PLATINUM – 600 lei
valabil la toate premierele stagiunii şi la Gala Actorului Arădean

Abonament FLEXIBIL GOLD – 200 lei
valabil la 5 premiere la alegere sau 3 premiere şi 4 reprezentaţii din stagiune

Abonament FLEXIBIL SILVER – 100 lei
valabil la 1 premieră la alegere şi 6 reprezentaţii din stagiune

Abonament FLEXIBIL SENIOR – 70 lei
destinat adulţilor şi valabil la 6 reprezentaţii din stagiune

Abonament FLEXIBIL PEDAGOGI „EMILIA DIMA JURCĂ“ – 50 lei
destinat cadrelor didactice (şcoli, colegii, universităţi) şi valabil la 10 reprezentaţii din stagiune

Abonament FLEXIBIL „IULIAN COPACEA“ – 40 lei
destinat elevilor, studenţilor şi pensionarilor şi valabil la 10 reprezentaţii din stagiune0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !