Vine auditul peste Compania de Apă

De Alin Gherasim
15Comentarii
Vine auditul peste Compania de Apă
Consiliul Judeţean Arad cere oferte de preţ pentru realizarea unui audit extern la Compania de Apă Arad.

Se pare că vor sări pernele de pe scaunele managerilor, directorilor şi directoraşilor de la Compania de Apă Arad (CAA), cea mai mare dintre societăţile publice din judeţul nostru. După ce Adrian Ţolea, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad (CJA), în subordinea căruia se află Compania de Apă, a anunţat că vrea audit extern, toate rotiţele s-au pus în mişcare. A fost întocmit un proiect de hotărâre, acesta a fost supus votului, a fost adoptat, iar acum se intră în linie dreaptă: stabilirea firmei care va realiza auditul. Suma care se vehiculează pentru realizarea auditului nu este deloc de aruncat: este vorba despre aproape 10.000 de euro, mai precis 43.578 de lei, la care se adaugă TVA. Totuşi, CJA speră să primească oferte de preţ mai mici, stabilind faptul că societatea care va veni cu cel mai bun preţ va fi declarată câştigătoarea contractului. Ce doreşte CJA să afle în urma auditului? „Scopul misiunii de audit este de a prezenta constatările efective aferente procedurilor convenite şi elaborarea unor recomandări de îmbunătăţire a managementului următoarelor domenii auditabile: resurse urmane, derularea procedurilor de achiziţii publice, gestionarea litigiilor aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti şi punerea în executare a hotărârilor judecătoreşti”, se arată în documentele Consiliului Judeţean.

Vizează şi angajările

Deşi pe la toate colţurile se vorbeşte despre faptul că la Compania de Apă mare parte dintre angajaţi sunt rude, fini sau afini între ei, acest lucru nu a putut fi demonstrat niciodată din cauza lipsei totale de transparenţă caracteristică societăţii. Însă auditul ar putea scoate la lumină cum se fac angajările la CAA. Pentru că firma de auditare va trebui să analizeze gradul de ocupare a timpului de lucru/salariat, dar şi organizarea recrutării şi selecţiei personalului. În ceea ce priveşte achiziţiile publice, se va verifica planificarea lor, derularea achiziţiilor publice, dar şi realizarea achiziţiilor directe. Din câte se pare, raportul final al auditului va fi unul foarte interesant.

Taguri: , , , ,


15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor