Viscol si polei pentru soferi

De Alin Gherasim
1Comentariu
Împrăştie material antiderapant FOTO: JA
Împrăştie material antiderapant FOTO: JA
Drumurile judeţene cu probleme au căzut, şi în aceste zile, victime în calea viscolului şi poleiului.

ARAD. Fiecare zăpadă căzută în judeţul Arad a provocat probleme în trafic. Nu peste tot ci, potrivit autorităţilor judeţene, numai pe anumite segmente de drum, acolo unde viscolul zădărniceşte orice tentativă de deszăpezire. Încă de duminică de la amiază, când primii fulgi de nea au început să se aştearnă peste noi, utilajele de deszăpezire au ieşit pe şoselele din judeţ. Lamele şi răspânditoarele de material antiderapant şi-au făcut treaba, dar pe unele drumuri, în spatele utilajelor, viscolul a suflat zăpada înapoi pe partea carosabilă. „Din cauza viscolului am avut probleme pe drumurile Arad-Pâncota, Sâmbăteni-Ghioroc, Arad-Felnac-Sânpetru German, Zăbrani-Arad, Semlac-Şeitin, Arad-Variaş-Iratoş-Dorobanţi, Curtici-Sântana, Sântana-Caporal Alexa şi Sântana- Zimandul Nou”, ne-a spus Cristian Drăgan, administratorul judeţului.

Nu este o noutate

Drumurile mai sus menţionate sunt cu probleme în fiecare an, în fiecare iarnă. „Ştim că pe aceste tronsoane întâmpinăm situaţii dificile în fiecare iarnă. După ce utilajele împrăştie zăpada, viscolul o aduce înapoi pe şosea. Dar am încercat să intervenim pe acele şosele în regim non-stop pentru a le putea ţine deschise traficului”, a susţinut Drăgan. Acesta ne-a mai spus că o serie de utilaje de pe sectoare de drumuri care nu au prezentat probleme au fost transferate către şoselele viscolite.

„Am trimis utilaje de pe sectoarele Lipova şi Criş, unde nu au fost înregistrate probleme, către drumurile mai sus menţionate, unde viscolul ne-a creat probleme”, a declarat administratorul judeţului. Acţiunile utilajelor pe şosele continuă şi în prezent, chiar dacă nu a mai nins de luni. Şi asta pentru că există riscul producerii poleiului. „Împrăştiem în continuare material antiderapant pentru a preveni, pe cât posibil, producerea poleiului şi a podurilor de gheaţă pe şosele”, spune Drăgan.

Volanul, în mâna şoferilor

Cu toate măsurile de deszăpezire şi combatere a poleiului care au fost luate, trebuie să reţinem faptul că, până la urmă, şoferii sunt cei care conduc maşinile şi cei care pot să fie precauţi în trafic.

„Amintim conducătorilor auto că trebuie să conducă în condiţii de iarnă. Chiar dacă drumurile sunt deszăpezite, pot exista poduri de gheaţă sau polei pe anumite porţiuni de şosea. Ca atare, îi sfătuim pe şoferi să fie vigilenţi şi să adapteze viteza de circulaţie la condiţiile de drum”, a mai specificat Cristian Drăgan.

Taguri: , , , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor