Vot pentru proiectul de pe fostul CPL

De Diana Dutu
21Comentarii
Vot pentru proiectul de pe fostul CPL
© FOTO: Valentin Goran
În şedinţa CLM de joi, se votează PUZ-ul pentru viitorul complex rezidenţial şi de servicii.

Consilierii locali municipali sunt chemaţi, joi, să aprobe Planul Urbanistic Zonal (PUZ) şi Regulamentul Local de Urbanism (RLU) pentru Complexul rezidenţial şi de servicii care urmează a prinde contur în municipiul Arad, Calea Aurel Vlaicu nr.14, pe terenul fostului CPL. Proiectul se întinde pe o suprafaţă de 34.573 de metru pătraţi, investiţia apraţinând SC Complex Rezidenţial Arcade SRL (o firmă din Bucureşti, înfiinţată în anul 2013).

Zonificare

Complexul rezidenţial şi de servicii cuprinde trei subzone destinate unor funcţiuni distincte. Zona I(11.944 mp) ocupă zona frontului stradal la Calea Aurel Vlaicu, pe o adâncime de 140 m şi cuprinde funcţiuni mixte: dotări comerciale şi servicii (parter înalt/P+1), completată de funcţiunea rezidenţială – locuinţe colective (S+P+4E+1ER; circa 149 apartamente). Zona 2 (15.064 mp) ocupă zona nord-vestică a incintei, până la strada Roşiori şi este destinată locuinţelor colective. Se vor construi circa 156 de apartamente în imobile de tipul S+P+4E+1ER. Zona 3 (7.565 mp) ocupă zona nord-estică a incintei şi este destinată locuinţelor individuale (22 loturi propuse destinate locuinţelor în regim izolat, cuplat, înşiruit). Regimul de înălţime propus pentru locuinţe individuale este S+P+1E+M/ER.

Parcări

Capacitatea maximă de parcaje care pot fi asigurate în interiorul zonei reglementate este de 358 locuri de parcare la sol (subzona Z1 şi subzona Z2), la care se adaugă parcajele locuinţelor individuale (22 locuri în subzona Z3).

Răspunsuri la solicitările publicului

În urma observaţiilor exprimate pe parcursul procesului de informare şi consultare, vecinii viitorului complex au reușit să obțină 2,5 metri în plus de spațiu verde între proprietăți. „Limita de implantare a construcţiilor – centru comercial P+1 şi locuinţe colective S+P+4E+ER faţă de limita proprietăţior de pe Str. Roşiori a fost modificată de la 5,00 m la 7,50 m (Hconstrucţii/2), astfel încât să fie redusă la minim posibilitatea umbririi în timpul dimineţii a grădinilor învecinate. Zona cuprinsă între clădiri şi limitele de proprietate ale terenurilor de pe str. Roşiori va fi amenajată ca zonă verde” – se arată în Raportul informării şi consultării publicului.

Nu a avut parte de același succes solicitarea privind refacerea sau consolidarea zidului care delimitează zona de proprietate a Complexului rezidenţial de strada Roșiori. Potrivit investitorului, acel zid este proprietate comună. „În cazul în care locatarii loturilor învecinate beneficiarului consideră necesar, zidul de împrejmuire respectiv va fi supus unei Expertize tehnice şi, în funcţie soluţiile prevăzute, va fi demolat/consolidat pe cheltuiala tuturor părţilor interesate (atât proprietari ai loturilor de pe str. Roşiori, cât şi SC Complexul Rezidenţial Arcade SRL). În acest sens, SC Complexul Rezidenţial Arcade SRL va realiza acest demers la faza DTAC a proiectului” – se arată în Raportul informării şi consultării publicului.

Dezvoltarea continuă

În raportul de specialitate care însoţeşte proiectul de hotărâre aflat pe masa consilierilor locali se arată că „după finalizarea construcţiilor propuse, urmează să continue dezvoltarea urbanistică a zonei în concordanţă cu propunerile iniţiale, corelate cu cerinţele pieţei imobiliare”.

Taguri: , , ,


21Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor