Zazanie mocnita in USL

De Andreea Pintea
1Comentariu
Rezolvarea, în sarcina ministrului Foto: S.T.
Rezolvarea, în sarcina ministrului Foto: S.T.
Apar dispute legate de respectarea protocolului privind funcţiile la instituţiile deconcentrate.

ARAD. După ce schimbarea pedeliştilor de la conducerea deconcentratelor arădene s-a tot amânat, ţinându-i pe potenţialii candidaţi ca într-un cazan sub presiune, acum, când se fac primii paşi ai acestei operaţiuni, apar şi „ieşirile din schemă”, părţile semnatare acuzându-se reciproc de tentative de „fentare” a înţelegerilor semnate anul trecut. Dacă PSD nu pare să aibă nicio problemă cu UNPR, cu care a format Uniunea de centru-stânga (UCS), PNL se plânge de comportamentul conservatorilor, cu care formează Alianţa de Centru – Dreapta (ACD). Cea mai recentă „contră” vine tocmai din această parte, fiind legată de „beneficiarul” funcţiei de director al Oficiului de Studii Pedologice şi Agrochimice Arad.

Conform protocolului, lucru recunoscut în unanimitate, postul era al PNL, însă la minister există la ora actuală trei dosare de candidat, printre care şi cel al fostului director al Direcţiei Agricole, Ioan Hondea, susţinut, spun liberalii, de către Partidul Conservator. Şi, pentru ca scandalul să fie complet, PNL-iştii susţin că la minister a apărut o falsă copie a protocolului semnat la Arad, conform căreia postul ar fi al PC Arad. Mai mult, spune însuşi preşedintele PNL Arad, senatorul Ioan Cristina, pentru admiterea dosarului la concurs au apărut nişte condiţii drastice, pe care nu le îndeplineşte decât Hondea, ceea ce denotă că este vorba despre un concurs cu „dedicaţie”!

Condiţiile de participare la concursul pentru ocuparea postului de director la Oficiul de Studii Pedologice Arad, spun liberalii, sunt „unicat”, neexistând la alte judeţe, aşa că vor face contestaţie, mai ales că nimeni nu ştie cine le-a fixat! Pe de altă parte, preşedintele PC Arad, Mircea Purcaru, spune că Ioan Hondea a decis de unul singur să candideze, partidul neavând niciun amestec în toată tărăşenia. Într-adevăr, mai spune Purcaru, Hondea avea susţinerea filialei, însă pentru funcţia la Direcţia Agricolă, la care nimeni nu ştie dacă şi când se va organiza concurs. Cât despre falsul protocol şi despre condiţiile de participare, nu ştie nimic.

PSD acuză

Chiar dacă este vorba despre o neînţelegere în cadrul ACD (PNL+PC), l-am întrebat şi pe preşedintele PSD Arad, Dorel Căprar (copreşedinte USL) ce ştie despre acest scandal. Domnia sa ne-a spus că nu vrea să se amestece în treaba ACD, numai că, în ultima vreme, „o persoană din conducerea PNL Arad”, pe care, deocamdată, nu vrea să o nominalizeze, încalcă frecvent protocolul, intervenind la ministerele care aparţin PNL.

„Se poartă de parcă el ar fi preşedintele PNL Arad, şi nu Ioan Cristina, cu care nu am avut nici cea mai mică neînţelegere legată de respectarea protocolului”, susţine Căprar. Tocmai repartizarea ministerelor între partide, credem noi, este cauza principală a contrelor, întrucât protocolul la Arad a fost parafat înainte de alegerile parlamentare, când nu se ştia cum se va face aceasta. Or, pe undeva, este „normal” ca fiecare partid să discute direct cu ministrul său, nu al celuilalt. Cât de „normal” este ca posturile respective să fie „împărţite” între partide, este cu totul altă poveste.

“Cu Ioan Cristina nu am avut nici cea mai mică neînţelegere legată de protocol” Dorel Căprar

CITESTE SI:

USL Curtici vrea sa schimbe viceprimarul

USL pune “bir” pe agricultura1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor