Zece minute pe luna pentru Arad

De Adriana Barbu
Zece minute pe luna pentru Arad
Şedinţa ordinară din luna martie a Consiliului Local Municipal Arad a durat doar 10 minute, cu tot cu intervenţiile de la „Diverse”.

ARAD. A fost nevoie de doar zece minute pentru problemele Aradului aferente lunii martie. Atât a durat şedinţa ordinară CLM Arad a lunii în curs. Şi au fost suficiente cele zece minute şi pentru intonarea imnului naţional, şi pentru votarea sau trecerea în revistă a 17 proiecte de hotărâre, şi pentru alegerea unui nou preşedinte de şedinţă pentru următoarele trei luni (în persoana lui Florin Galiş) şi chiar şi pentru punctul „Diverse”. Totul, pentru că nici proiectele de hotărâre nu au fost unele cu greutate (nu au ridicat probleme, alegându-se cu maximum una-două abţineri sporadice, de dragul abţinerii, pe vreun proiect), nici consilierii nu au mai fost alimentaţi cu subiecte de scandal şi nici primarul Falcă nu a mai intervenit cu precizări pentru a declanşa discuţii.

Ca atare, tot ce s-a propus de către executiv s-a votat (refuzul de a exercita dreptul de preemţiune pe anumite imobile, schimburi de terenuri sau oferire de diverse drepturi pe anumite terenuri, alocarea de drepturi băneşti personalului didactic, câteva state de funcţii etc.). Singura intervenţie pe proiecte i-a aparţinut viceprimarului Bognar Levente, dar aceasta nu a fost făcută în plen, ci în comisii, fiind doar citită de preşedintele de şedinţă, marţi. Bognar a recomandat ca, în zona blocurilor de pe strada Tarafului, să se aibă în vedere realizarea de spaţii de agrement.

Termopanele care ne omoară

Singura intervenţie adevărată i-a aparţinut lui Florin Galiş, care la final de şedinţă, la punctul „Diverse”, s-a arătat indignat la maximum de modul în care unii arădeni înţeleg să trateze imobilele istorice ale Aradului dotându-le cu… geamuri albe termopan!

Galiş a cerut intervenţia executivului pe această temă şi luarea de măsuri (inclusiv amenzi) pentru cei care montează geamuri albe termopan pe clădirile istorice. „Este un fenomen destul de grav. E vorba de tâmplărie care nu are nimic de a face cu imobilele monument istoric. Trebuie să identificăm modalitatea de a stopa acest fenomen. Nu mai trebuie să permitem sluţirea acestor clădiri cu astfel de tâmplărie. Dacă e cazul să luăm hotărâri, să aplicăm legi, să trecem la treabă”, au fost unele dintre frazele rostite de consilier pe acest subiect.

După şedinţa de consiliu, primarul Gheorghe Falcă a precizat că executivul lucrează la un regulament care vizează şi această problemă şi că, odată votat regulamentul, astfel de intervenţii nefaste la clădirile cu care Aradul se mândreşte vor fi taxate dur.

Directorii, liberi

A fost o şedinţă atât de calmă şi de scurtă încât mai nimeni nu a observat (sau poate nimeni nu a vrut să strice buna dispoziţie a tuturor) faptul că mai niciun director de instituţie sau societate subordonată CLM nu a fost prezent la şedinţa ordinară de marţi, ocazie cu care, de pildă, unităţile din subordinea consiliului îşi prezintă raportul de activitate. Cu excepţia a doi directori care sunt mereu prezenţi la datorie: directorul Poliţiei Locale şi cel al SC Recons SA. Dacă am omis vreun şef, să ne fie cu iertare, dar şedinţa a durat puţin şi nu am avut timp să aruncăm o privire atentă peste Sala Ferdinand.

Taguri: , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !