Ziarul Aradul – închis, West TV – suspendat pentru 90 de zile

40Comentarii
Ziarul Aradul – închis, West TV – suspendat pentru 90 de zile
© Valer Blidar
Decizia aparţine Consiliului de Administrație al Astra Vagoane Călători – companie care deţine cele două produse media. Hotărârea a fost luată la cererea acţionarului majoritar, Valer Blidar, şi s-a dorit a fi făcută publică.

Decizie dură a Consiliului de Administrație al Astra Vagoane Călători. Acţionarul majoritar al societăţii a decis să închidă ziarul Aradul, în urma unui scandal media, legat de un anunţ de licitaţie publică apărut în ziarul respectiv cu unele pagini antedatate, dar şi să suspende pentru cel puţin 90 de zile activitatea televiziunii regionale West TV. Iată mai jos comunicatul pe care Consiliul de Administraţie al societăţii a dorit să-l facă public.

„Întors astăzi, 28.09.20016, de la Târgul Internațional din Berlin și luând la cunoștință de scandalul iscat pe tema anunțului din ziarul Aradul din data de 22.09.2016 referitor la o licitație organizată de Compania de Transport Public Arad, acționarul majoritar al Societății ASTRA Vagoane Călători SA, domnul Valer Blidar a convocat de urgență Consiliul de Administrație al societății la ora 11:00 pentru a analiza și hotărî măsurile ce se impun, având în vedere afectarea gravă a imaginii conducerii și a acționariatului firmei.

1. În cadrul ședinței a fost analizată activitatea Centrului Media West, respectiv cazul apărut în presa on-line arădeană constatând următoarele:

– Dezordine și indisciplină redacțională în cadrul Ziarului Aradul;

– Îndeplinirea necorespunzătoare a sarcinilor de serviciu;

– Lipsa supravegherii activității din partea conducerii ziarului;

– Afectarea gravă a imaginii Conducerii și Acționarilor societății noastre.

În consecință, Consiliul de Administrație decide:

– Încetarea activității Ziarului Aradul începând cu data de 01.10.2016.

– Disponibilizarea personalului aferent.

Cu ducerea la îndeplinire a măsurilor dispuse, Consiliul de Administrație împuternicește pe domnul Consilier Juridic – Oprea Marcel.

2. În continuare, Consiliul de Administrație a trecut la analizarea activității postului WEST TV Regional, unde se constată aceeași stare de indisciplină redacțională și lipsă de supraveghere, astfel Consiliul de Administrație decide:

– Suspendarea temporară a emisiei postului WEST TV Regional pentru 90 de zile începând cu data de 01.10.2016.
– Recrutarea în timp rezonabil a unui colectiv responsabil pentru continuarea activității postului TV.
– Salariații din cadrul WEST TV Regional pot opta pentru încadrarea pe posturile disponibile în cadrul societății ASTRA Vagoane Călători SA.
– Conducerea Centrului Media West se demite.
– Interzicem domnului Ando Andrei să mai publice pe diferite site-uri on-line sau alte canale media articole ori răfuieli personale cu diverși, uzând în vreun fel de titulatura ASTRA Vagoane Călători, conducerea sau acționarii acesteia.
– Alte măsuri conexe.

Cu ducerea la îndeplinire a măsurilor dispuse, Consiliul de Administrație împuternicește pe domnul Consilier Juridic – Oprea Marcel”.

Comunicatul este semnat de președintele Consiliului de Administrație al ASTRA Vagoane Călători, Gheorghe Sîrbu.40Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor