Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilităţi, celebrată de DDAC și DGASPC

De Diana Dutu
1Comentariu
Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilităţi, celebrată de DDAC și DGASPC
Activităţi speciale cu şi pentru persoanele cu dizabilităţi. Scopul acestora: înţelegerea efectelor dizabilităţilor şi combaterea discriminării.

Reprezentanţii Direcţiei de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară Arad au fost alături de copiii și tinerii cu dizabilități, asistaţi în centrele din subordinea instituției sau aflaţi în grija unor organizaţii neguvernamentale arădene. Evenimentul a fost organizat pentru a scoate în evidență ceea ce pot crea acești oameni, talentul cu care sunt înzestrați în diferite domenii, în ciuda handicapului pe care îl au. S-a dorit ca această zi dedicată lor să le ofere șansa de a conștientiza cât de utili pot fi prin ceea ce fac, dar pentru toate acestea au nevoie de o îndrumare, de servicii specializate venite din partea unor profesioniști. Cei prezenți au asistat la un moment artistic dedicat „Crăciunului” și au putut admira produsele realizate cu un talent aparte de acești oameni minunați, cu care soarta a fost mai puțin miloasă.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad a organizat, la Centrul de Afaceri Mariș, un program special cu scopul de a sensibiliza comunitatea locală cu privire la problematica dizabilităţii. În cadrul programului au participat reprezentanţi ai sectorului public şi privat, organizațiile nonguvernamentale din județul Arad care au dezvoltat servicii sociale pentru a întâmpina nevoile reale ale persoanelor cu dizabilităţi şi beneficiarii acestora împreună cu aparţinătorii lor. De asemenea, copiii-beneficiari ai Serviciului Mobil de Recuperare, Reabilitare şi Consiliere a Copiilor cu Dizabilități au susținut un program artistic, ajutaţi de personalul care îi îngrijeşte, s-au bucurat de colindele altor copii ocrotiți de DGASPC Arad şi au savurat fiecare moment din programul prezentat de actorii Georgiana Popan şi Soso şi Nuţi.

Motivare

Adunarea Generală a ONU a stabilit în anul 1992, ca în data de 3 decembrie să fie marcată „Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, pentru a motiva populaţia să înţeleagă efectele dizabilităţilor şi pentru a combate discriminarea.

dizabilitati DDAC

dizabilitati DGASPC1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor