10.000 lei pentru muncă

De Valentin Goran
Nu se muncește
Nu se muncește
Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad atrage atenţia agenţilor economici că ziua de 15 august – Adormirea Maicii Domnului este decretată prin lege ca zi liberă. În cazul în care agenţii economici nu se conformează acestor dispoziţii riscă o amendă 10.000 lei . Cu siguranță nu vor fi foarte multe situații pentru că anul acesta, ziua de 15 cade într-o zi de sâmbătă, care este nelucrătoare.

Excepţie de la această regulă fac acele unităţi a căror activitate nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii. Salariaţilor care lucrează în astfel de unităţi trebuie să li se asigure compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile.
În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, salariaţii beneficiază, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, de un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !