150 de participanți și 1 singur angajat la Bursa absolvenților

De Andreea Pintea
4Comentarii
150 de participanți și 1 singur angajat la Bursa absolvenților
© Foto: Andreea Pintea
ARAD. 22 de agenți economi arădeni au participat la Bursa absolvenților organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Arad.

Firmele au venit în fața tinerilor absolvenți sau viitori absolvenți cu nu mai puțin de 420 de locuri de muncă disponibile. Cu toate acestea, doar o singură persoană a fost angajată deși au participat aproximativ 150 de tineri. Bursa pentru absolvenți este un eveniment care se desfășoară în fiecare toamnă, concomitent în toate Agențiile Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă.

„Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți reprezintă o oportunitate pentru solicitanții de locuri de muncă interesați de a cunoaște mai bine piața muncii și ofertele de locuri de muncă, existând posibilitatea interacțiunii directe între angajator și solicitant. Acţiunea urmăreşte în primul rând medierea directă între angajatori şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, respectiv încadrarea șomerilor pe locurile de muncă disponibile, iar pe de altă parte informarea clienților cu privire la măsurile destinate stimulării ocupării forţei de muncă de care pot beneficia gratuit prin intermediul Serviciului Public de Ocupare. Au fost, de asemenea, prezentate facilităţile prevăzute de lege pentru angajatorii care încadrează şomeri, inclusiv noutățile legislative în acest domeniu”, a explicat Camelia Răsunoiu, director adjunct AJOFM Arad.

Important de menționat ar fi faptul că potrivit legislației în vigoare cele 60 de zile pe care le au la dispoziție absolvenții pentru a se înscrie în baza de date a AJOFM Arad ca absolvenți, încep imediat după absolvirea celor 12 clase nefiind condiționate de absolvirea examenului de Bacalaureat.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor