150 de sportivi cu dizablități mentale, în concurs la Polivalentă

De Diana Dutu
150 de sportivi cu dizablități mentale, în concurs la Polivalentă
Competiția a fost organizată de Asociația Integra, în cadrul proiectului “Șanse egale pentru toți”.

Sala Polivalentă din Arad a găzduit, zilele trecute, cea de a treia ediție a concursului sportiv pentru persoane cu dizabilități mentale, în cadrul proiectului “Șanse egale pentru toți”. Au participat 150 de sportivi de la: Școala Specială Raza de Soare , Centrul Școlar de Educație Incluzivă, Liceul Special Sfânta Maria, DDAC, DGASPC, Asociația Aspis și Asociația Integra Arad. Sportivii au concurat la alergare și traseu aplicativ de gimnastică. Determinarea și străduința lor au fost răsplătite cu medalii și diplome.

Un rol important în competiție l-au avut aprecierile și încurajările venite din partea publicului către sportivi, dar și dedicarea tinerilor care au acompaniat sportivii pe toată durata concursului. E vorba de voluntari – studenți ai Universității de Vest “Vasile Goldiș” din Arad și Universității “Aurel Vlaicu”din Arad, ai Asociației Studenților Mediciniști Arădeni dar și elevi de la Colegiul Național “Vasile Goldiș”, Liceul Teologic Penticostal și Colegiul Național de Industrie Alimentară Arad.

“Pe scurt, am creat momente de Bucurie, Răsplată, Recunoaștere, Iubire, pe care doar cei care participă la acest gen de manifestări le înțeleg. Le mulțumim din tot sufletul pentru ajutor: Anei Nyeki și Asociației Cetatea Voluntarilor, profesorului Gabriel Iazbinscky si Asociației Mobilizează-te, domnului Claudiu Bulzan și echipei de arbitri, domnului Sebastian Popescu și studenților mediciniști, minunațilorvoluntari, tuturor celor prezenți. Știm că dacă măcar pentru un om am făcut ceva bun, scopul a fost atins” – spune Camelia Oprea, președinte al Integra – Asociația Persoanelor cu Dizabilități Mentale Arad.

De altfel, Integra este organizatorul competiției “Șanse egale pentru toți”, care a beneficiat de finanțare din partea Centrului Municipal de Cultură Arad și de sprijinul Direcției Județene de Sport și Tineret Arad.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !