156 de școli din județul Arad, fără autorizație de funcționare!

De Vasile Filip
4Comentarii
156 de școli din județul Arad, fără autorizație de funcționare!
Toate unitățile sunt din mediu rural. 74 dintre ele au întreprins demersurile necesare pentru remedierea deficienţelor.

În vederea verificării condiţiilor privind începerea noului an şcolar, inclusiv autorizarea de funcţionare din punct de vedere sanitar s-au format trei echipe cuprinzând reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar, Prefecturii Arad şi Direcţiei de Sănătate publică Arad, care s-au deplasat, în câteva zile, la unităţile şcolare din municipiul şi judeţul Arad. S-a urmărit existenţa autorizaţiei sanitare de funcţionare precum şi a condiţiilor de începere a noului an şcolar, dotarea cu mobilier, asigurarea manualelor şcolare, grupurile sanitare modernizate.
„Până în prezent – ne-a spus prof. insp. Laura Nădăban, purtător de cuvânt al I.Ş.J. – din totalul de 463 de unităţi şcolare (454 școli, 9 palate și cluburi ale copiilor, cluburi sportive), un număr de 298 de unităţi dețin autorizaţie sanitară de funcţionare (reprezentând 66%), urmând ca în perioada imediat următoare un număr de 74 unităţi şcolare (16%) care nu deţin autorizaţie sanitară de funcţionare și care au întreprins toate demersurile necesare pentru remedierea deficienţelor să obțină această autorizație. Astfel, rămâne un număr de 82 unități școlare (18%) fără autorizaţie sanitară de funcţionare”.
Toate unităţile şcolare care nu deţin momentan autorizaţie de funcţionare sunt din mediul rural, având ca şi cauză numărul insuficient de cabine WC, inexistenţa fântânilor cu apă cu jet ascendent, pardoseli deteriorate în sălile de clase etc.
„Astfel, putem afirma că un procent de 82% din unitățile școlare din județul Arad încep noul an școlar în bune condiții, înregistrându-se o creștere de 4 procente față de cele 78% din anul trecut școlar”, a concluzionat prof. Laura Nădăban.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor