2.000 de vitezomani în Arad. Tot mai indisciplinaţi în trafic

De Valentin Goran
Reactualizat la:
23Comentarii
Arădenii, mult mai indisciplinaţi în trafic FOTO: JA
Arădenii, mult mai indisciplinaţi în trafic FOTO: JA
ARAD. Conform statisticilor din primele trei luni ale lui 2015, au fost aplicate cu 3.091 de amenzi mai multe față de aceeași perioadă a lui 2014.

Indisciplina și neatenția la volan poate atrage după sine producerea unor evenimente rutiere care pot avea un sfârșit tragic pentru cei implicați fie ei șoferi, fie pasageri sau pietoni. Datorită teribilismului și a lipsei prevenției, din păcate, zilnic pe șosele noastre mor oameni nevinovați. Conform statisticilor oferite de Poliția Rutieră Arad, pentru primul trimestru al acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a lui 2014, rezultă că șoferii arădeni au fost mult mai indisciplinați în trafic în acest an. Cifrele arată că, în primele trei luni ale lui 2015, rutieriștii arădeni au dat cu 3.091 de sancțiuni contravenționale mai multe decât în anul 2014, când au fost înregistrate 13.474 de amenzi. Și la capitolul infracțiuni, unde sunt încadrate conducerea autoturismului fără permis, cu permisul expirat ori condusul în stare de ebrietate, nu stăm bine, fiind înregistrate 123 de cazuri, cu 43 mai mult decât anul trecut.
„Din nefericire, accidentele și evenimentele rutiere continuă să reprezinte un risc. Aceste acțiuni au fost justificate prin creșterea numărului de constatări, demonstrând că există o indisciplină în trafic. S-a constatat o creștere foarte mare la numărul de contravenții aplicate, dar și la infracțiuni aduse la regimul circulației”, ne spune subcomisar Nicolae Crainic, de la serviciul Poliției Rutiere Arad.

Peste 2.000 de vitezomani

În primele trei luni ale lui 2015 au fost constate nu mai puțin de 2.000 de abateri la regimul vitezei. În topul negativ al Poliției Rutiere Arad primul loc este ocupat de neacordarea priorității pietonilor, unde au fost înregistrate 437 de abateri, cu 133 mai mult decât în 2014. Pe locul doi se situează depășirile neregulamentare, unde rutieriștii au constatat 247 de abateri, cu 94 mai multe față de anul trecut. Al treilea loc este atribuit celor 123 de șoferi care au trecut pe culoarea roșie a semaforului, cu 23 mai mulți decât în 2014. Polițiștii au mai sancționat 78 de șoferi care au traversat calea ferată fără să se asigure, cu 15 mai mulți decât în 2014, și au sancționat 55 de șoferi pentru conducerea autoturismului după ce au consumat alcool, aceștia fiind cu 12 mai mulți decât anul trecut.

„Încercăm să menținem riscul rutier la cote acceptabile. În primul trimestru al anului 2015, la nivelul județului Arad au fost sporite acțiunile pe linie de circulație, acțiuni la care au participat polițiști de la Rutieră, Ordine Publică, specialiști din cadrul RAR, ISCTR și Primăria Arad”, a precizat Crainic.

Peste 1500 de permise reținute

În fiecare lună 500 de șoferi au rămas fără permis. Polițiștii au reținut în primele trei luni ale acestui an nu mai puțin de 1.556 de permise de conducere, cu 283 mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut. Rutieriștii au reținut 579 certificate de înmatriculare, adică cu 372 mai multe în comparație cu 2014. „La reținerea certificatelor de înmatriculare a contribuit suplimentarea acțiunilor realizate în comun cu RAR, acțiuni care au vizat verificarea stării tehnice a vehiculelor în trafic”, a completat Crainic. De departe, prevenția și educația în trafic sunt două elemnte pe care șoferii trebuie să le asimileze. Poate așa nu vom avea atâtea accidente pe drumurile noastre, unele dintre ele încheiate cu final tragic!

Educația șoferilor

Reprezentanții Poliției Rutiere Arad susțin că principalii factori care pot diminua producerea accidentelor fără intervenția polițiștilor sunt educația individului, nivelul de pregătire al conducătorilor auto și experiența acestora, dar și calitatea infrastructurii, pe când poliției îi revin activitățile de supraveghere, control și prevenție.23Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor