20 de drumuri transfrontaliere care nu duc nicăieri

De Adriana Barbu
7Comentarii
20 de drumuri transfrontaliere care nu duc nicăieri
Senatorul Traian Igaş acuză Guvernul că a făcut inutile investiţiile realizate în Arad în drumurile transfrontaliere.

ARAD. Blocate de Guvern. Aşa vede situaţia senatorul Traian Igaș, când vine vorba de drumurile transfrontaliere, deşi în continuare solicită Guvernului să deblocheze situația
înființării punctelor de trecere a frontierei acolo unde au fost construite drumurile de legătură.
Parlamentarul susţine că a fost vizitat de primarul din Dombeghyhaza care i-a cerut sprijin în deblocarea situației acestor puncte de trecere (care întârzie să se deschidă din cauza lipsei de decizie a Guvernului Ponta) şi că, în 2014, a inițiat zadarnic o serie de demersuri privind necesitatea înființării unui punct de trecere a frontierei Variașu Mic – Dombeghyhaza. Igaş afirmă că s-a adresat atât Ministerului Afacerilor Interne, cât și Ministerului Afacerilor Externe pe acest subiect, dcare a răspuns astfel: “În cadrul Acordului între Guvernul României și Guvernul Ungariei privind legăturile rutiere peste frontiera de stat româno-ungară, semnat în 24 iulie 2014 la București, este prevăzut faptul că liberul acces peste aceste legături transfrontaliere se va face de la data aplicării în totalitate de către România a acquis-ului Schengen sau, ocazional, cu aprobarea prealabilă”.
Senatorul a decis ca atare să atragă încă o dată atenția asupra investițiilor irosite, până în prezent, în aceste legături rutiere transfrontaliere, făcute pe bani europeni prin Programul de Cooperare Transfrontalieră 2007-2013, lucrări puse în pericol prin amânările repetate din partea autorităților române de a proceda la înființarea unor puncte de trecere a frontierei (până la momentul aderării României la Spațiul Schengen).

Ratarea Guvernului Ponta

“M-am adresat premierului României printr-o interpelare în care i-am solicitat să le ofere posibilitatea administrațiilor locale de a beneficia de investițiile făcute pentru comunitățile lor prin înființarea punctului de trecere a frontierei Variașu Mic – Dombeghyhaza”, declară senatorul, care acuză apoi faptul că „acest Guvern face dovada eșecului pe linie atât în ceea ce privește MCV cât și în ceea ce privește perspectiva, măcar, a aderării la Schengen”.
“În 2015, după aproape 3 ani de guvernare, Victor Ponta se află în fața eșecului arătat cu degetul la ceilalți. Nu am intrat în zona Schengen, nu s-a ridicat MCV-ul, avem drumuri transfrontaliere construite din bani europeni, 20 doar în județul Arad, care stau închise și nefolosite pentru că acest Guvern nu este capabil să ajungă măcar la stadiul negocierilor dinainte de 2012 atunci când aveam majoritatea statelor de partea noastră pentru aderarea României la Schengen”, concluzionează Igaș.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor