203 dosare pentru 152 de gradaţii de merit

De Monica Ardelean
203 dosare pentru 152 de gradaţii de merit
© Gradaţiile intră în plată de anul şcolar viitor
Cea mai mare concurenţă va fi la personalul auxiliar, unde sunt depuse 19 dosare pentru 8 gradaţii.

S-a pus punct dosariadei pentru gradaţii de merit. 203 cadre didactice şi personal auxiliar şi-au depus dosarul în încercarea de a obţine un plus de 25% din salariu pentru următorii 5 ani. Anul acesta, pentru prima dată a fost respectat procentul de 16% gradaţii pentru fiecare disciplină, fiind luate în calcul şi cele aflate deja în plată. Aşa se explică de ce la unele materii numărul de gradaţii este foarte mic.

Concurenţa dosarelor

Potrivit informaţiilor primite de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, situaţia pe discipline este următoarea: educatoare – 30 dosare pentru 24 locuri, arte – 9 candidaţi pentru 7 gradaţii, chimie – 2 pentru 1 gradaţie, ed. fizică – 7 dosare la 3 gradaţii, fizică – 4 la o gradaţie, învățământ special – 11 pentru 9 gradaţii, lb. română – 20 candidaţi pentru 10 gradaţii, limba latină – 2 pentru 1 gradaţie, lb. moderne – 13 pentru 11 gradaţii, matematică – 9 pentru 7 gradaţii, minorităţi – 2 dosare pentru 1 gradaţie, religie – 10 candidaţi la 7 gradaţii, tehnologii – 8 candidaţi la 2 gradaţii şi ştiinţe socio-umane – 2 dosare pentru 1 gradaţie.

Fără concurenţă

Neaşteptat, anul acesta sunt şi discipline fără concurenţă: câte dosare atâtea gradaţii. Situaţia este întâlnită la disciplinele geografie, istorie, informatică, biologie şi palate şi cluburi. Şi ceea ce este şi mai surprinzător este faptul că sunt discipline unde numărul de gradaţii este mai mare decât cel al dosarelor: la învăţători, unde sunt 27 de dosare pentru 30 de gradaţii, şi la maiştri, unde este un singur candidat pentru 2 gradaţii. Totul este ca aceşti candidaţi să obţină punctajul minim pentru a primi salariul mărit în următorii 5 ani, începând cu 1 septembrie 2016.

La studiat

Dosarele vor fi analizate în comisii la nivelul IŞJ Arad, urmând ca în data de 18 mai să fie afişate rezultatele.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !