5 milioane de euro pentru formarea a 100 angajati SPO!

De Diana Dutu
1Comentariu
5 milioane de euro pentru formarea a 100 angajati SPO!
Printr-un proiect al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, ale cărui rezultate au fost diseminate, ieri, la Arad.

ARAD. Patru angajaţi ai Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Arad s-au numărat printre beneficiarii unui proiect privind formarea profesională a personalului SPO (Sistemului Public de Ocupare) din România. 100 de angajaţi din toată ţara şi-au îmbogăţit competenţele participând la un program complex de formare structurat pe patru module: trei „faţă în faţă” (analist piaţa muncii, manager marketing, dezvoltarea capacităţii de analiză şi elaborare de strategii de dezvoltare în domeniul serviciilor oferite de către SPO) şi un modul e-learning. Scopul formării profesionale a personalului: „adaptarea la noile cerinţe în domeniu, furnizarea unor servicii de ocupare şi asistenţă adaptate clienţilor”.

Proiectul s-a derulat pe parcursul a trei ani, beneficiind de un buget total de nu mai puţin de 21.455.649 de lei, adică aproape cinci milioane de euro!!! Cofinanţarea a fost asigurată, prin ANOFM, din Bugetul Asgurărilor pentru Şomaj (5,36 milioane lei) şi, prin POSDRU, din Fondul Social European (16,09 milioane lei). Dincolo de formarea profesională a celor 100 de angajaţi ai SPO şi două „vizite de studiu” în Suedia şi Finlanda, prin acest proiect s-a realizat dotarea ANOFM şi a 42 de agenţii judeţene (între care şi cea de la Arad) cu un sistem de videoconferinţă. Întrebat cât a costat acest sistem, managerul de proiect nu a ştiut să răspundă.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor