650.000 de euro pentru CCIA

De Diana Dutu
Reactualizat la:
2Comentarii
Noul proprietar va transforma clădirea în şcoală de meserii FOTO: M.A.
Noul proprietar va transforma clădirea în şcoală de meserii FOTO: M.A.
Clădirea de pe strada Gheorghe Lazăr a fost vândută prin negociere directă, către Astra Vagoane Călători.

ARAD. După două licitaţii eşuate din cauza lipsei de ofertanţi, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Arad a reuşit să vândă clădirea de pe strada Gheorghe Lazăr nr.20. Dacă preţul de pornire a licitaţiei a fost de 801.100 euro+TVA (adică aproape un milion de euro), în cele din urmă clădirea s-a vândut cu 650.000 de euro (TVA inclus). Tranzacţia a fost parafată în urma negocierii directe. Cine e cumpărătorul, noul proprietar? S.C. Astra Vagoane Călători S.A. Din informaţiile pe care le deţinem, clădirea formată din subsol, parter şi două etaje ar urma să devină sediul unei şcoli profesionale.

Istoricul imobilului

Clădirea a fost construită în anul 1871, fiind amplasată în zona istorică a oraşului. A fost primul sediu al Camerei de Comerţ din Arad. După primul război mondial, clădirea a fost modificată şi supraetajată. În perioada comunistă, în palatul de pe Gheorghe Lazăr nr.20 şi-au găsit sediul mai multe instituţii din cadrul Ministerului Muncii (Casa de Pensii, Inspetoratul Teritorial de Muncă, Direcţia Muncii etc.). După Revoluţie, imobilul a fost revendicat de CCIA şi, după şapte ani de procese, a fost câştigat în instanţă.

Motivarea vânzării

Reamintim, Adunarea Generală a CCIA Arad a decis vânzarea imobilului din raţiuni de eficientizare a activităţii Camerei, datorită imposibilităţii de a accesa fonduri pentru repararea clădirii (aflată în stare de degradare). La aceasta se adaugă faptul că spaţiile pe care CCIA le are la sediul de pe strada Cloşca şi la Pavilionul Expo sunt mai mult decât suficiente pentru desfăşurarea unei activităţi corecte şi cu costuri nu foarte mari.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor