7 buletine expirate, pe zi, la Arad

De Valentin Goran
7 buletine expirate, pe zi, la Arad
Trimestrial, Poliția locală Arad trimite către arădenii uituci, ori cei care nu au încă buletin 700 de invitații pentru înnoirea actului de identitate ori realizarea acestuia.

Arad. Atenție, cei cărora le expiră actul de identitate sunt pasibili de amendă cuprinsă între 40 și 80 de lei, cu posibilitatea plății a jumătate din cuantum în 15 zile. O medie ne arată că lunar sunt trimise peste 230 de astfel de invitații, respectiv câte șapte în fiecare zi. În acest sens, polițiștii locali arădeni din cadrul Serviciului Identificări, Evidența Persoanelor și a Proceselor Verbale efectuează verificări la domiciliul persoanelor aflate în această situație, în vederea intrării în legalitate. Vizita polițiștilor locali la domiciliul persoanelor cu acte de identitate expirate sau a minorilor care au împlinit vârsta de 14 ani, dar nu dețin acte de identitate presupune, pe lângă informarea în vederea intrării în legalitate, aflarea motivelor care au condus la această situație (persoana în cauză și-a schimbat adresa de domiciliu, și-a stabilit domiciliul în străinătate sau a decedat).

Apelează la vecini

În cazul în care persoana vizată nu este găsită la domiciliu, polițiștii locali apelează la vecinii acesteia sau, după caz, la administratorii asociațiilor de proprietari, în vederea obținerii de informații necesare aflării motivelor care stau la baza deținerii actelor de identitate expirate.

„Îi îndrumăm pe arădenii care dețin documente de identitate expirate să procedeze la intrarea în legalitate pentru a evita sancționarea contravențională în conformitate cu prevederile OUG 97/2005 republicată 2011 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români”, au declarat pentru Jurnal arădean/Aradon, reprezentanții Poliției Locale Arad.

De ce acte aveți nevoie!

În vederea obținerii unui act de identitate valabil, ne mai spun reprezentanții Poliției Locale Arad, solicitanții trebuie să se prezinte la SPCLEP Arad, având asupra lor următoarele documente: cerere-tip, actul de identitate deținut, certificat de naștere, certificat de căsătorie/sentință de divorț definitivă și irevocabilă, certificate de naștere ale copiilor, certificat de deces al soțului decedat, documentul care face dovada adresei de domiciliu, consimțământul proprietarului spațiului de locuit, chitanța reprezentând contravaloarea C.I. (7 lei), original și copii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !