aradon.ro Web analytics



7 buletine expirate, pe zi, la Arad

7 buletine expirate, pe zi, la Arad

Reactualizat la:
Trimestrial, Poliția locală Arad trimite către arădenii uituci, ori cei care nu au încă buletin 700 de invitații pentru înnoirea actului de identitate ori realizarea acestuia.
Scris de Valentin Goran - Trimestrial, Poliția locală Arad trimite către arădenii uituci, ori cei care nu au încă buletin 700 de invitații pentru înnoirea actului de identitate ori realizarea acestuia.

Arad. Atenție, cei cărora le expiră actul de identitate sunt pasibili de amendă cuprinsă între 40 și 80 de lei, cu posibilitatea plății a jumătate din cuantum în 15 zile. O medie ne arată că lunar sunt trimise peste 230 de astfel de invitații, respectiv câte șapte în fiecare zi. În acest sens, polițiștii locali arădeni din cadrul Serviciului Identificări, Evidența Persoanelor și a Proceselor Verbale efectuează verificări la domiciliul persoanelor aflate în această situație, în vederea intrării în legalitate. Vizita polițiștilor locali la domiciliul persoanelor cu acte de identitate expirate sau a minorilor care au împlinit vârsta de 14 ani, dar nu dețin acte de identitate presupune, pe lângă informarea în vederea intrării în legalitate, aflarea motivelor care au condus la această situație (persoana în cauză și-a schimbat adresa de domiciliu, și-a stabilit domiciliul în străinătate sau a decedat).

Apelează la vecini

În cazul în care persoana vizată nu este găsită la domiciliu, polițiștii locali apelează la vecinii acesteia sau, după caz, la administratorii asociațiilor de proprietari, în vederea obținerii de informații necesare aflării motivelor care stau la baza deținerii actelor de identitate expirate.

„Îi îndrumăm pe arădenii care dețin documente de identitate expirate să procedeze la intrarea în legalitate pentru a evita sancționarea contravențională în conformitate cu prevederile OUG 97/2005 republicată 2011 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români”, au declarat pentru Jurnal arădean/Aradon, reprezentanții Poliției Locale Arad.

De ce acte aveți nevoie!

În vederea obținerii unui act de identitate valabil, ne mai spun reprezentanții Poliției Locale Arad, solicitanții trebuie să se prezinte la SPCLEP Arad, având asupra lor următoarele documente: cerere-tip, actul de identitate deținut, certificat de naștere, certificat de căsătorie/sentință de divorț definitivă și irevocabilă, certificate de naștere ale copiilor, certificat de deces al soțului decedat, documentul care face dovada adresei de domiciliu, consimțământul proprietarului spațiului de locuit, chitanța reprezentând contravaloarea C.I. (7 lei), original și copii.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  360 de persoane vaccinate în a doua zi a Maratonului! Printre ei, o femeie din Spania
  360 de persoane au ales să se vaccineze sâmbătă în holul Palatului Administrativ, acolo unde se desfășoară, în acest weeekend, Maratonul Vaccinării. Printre cei 360 de oameni s-a aflat și o femeie, cetățean spaniol, în prezent în vizită în orașul nostru.

  ARADON Sport local

  CSUAV Arad joacă al doilea meci acasă în DNS
  Adversarii vin la Arad după o primă victorie în actuala ediție a ligii secunde.

  ARADON Sport local

  „Leoaicele”, la a patra partidă cu Fortuna
  Piroș Security Arad s-a impus în cele trei dueluri stagionale cu timișencele.

  ARADON Sport local

  Un arbitru cu probleme la Chișineu Criș
  Crișul a avut, din nou, de suferit de pe urma lui Sorin Vădana, care și-a mai bătut joc de elevii lui Adi Abrudean și în trecut.

  Local

  De la nuntă, la vaccinare. Un bărbat care a participat la o cununie civilă, la Primărie, a decis să se vaccineze
  Un bărbat care a participat sâmbătă la o cununie civilă în incinta Palatului Administrativ a decis să se vaccineze. Nu a știu nimic despre Maratonul Vaccinării, însă când a aflat că se poate vaccina pe loc, doar cu buletinul, bărbatul nu a stat pe gânduri. Și-a dat jos sacoul și cămașa și și-a pus brațul “la bătaie”. 6

  Local

  A doua zi a Maratonului Vaccinării, la Arad
  Este a doua zi a Maratonului Vaccinării, iar până la această oră au fost vaccinate peste 180 de persoane. 2

  Local

  Cadavrul bărbatului căzut în râul Mureș, la Secusigiu, găsit în județul Timiș
  Bărbatul, în vârstă de aproximativ 40 de ani, a căzut în urmă cu șase zile, din barcă, în râul Mureș, în dreptul localității Secusigiu. Trupul neînsuflețit a fost observat sâmbătă după masa, plutind în râu, în dreptul satului Igriș, județul Timiș, fiind alertate autoritățile. Acestea au stabilit identitatea cadavrului. 

  ARADON Sport local

  Frontiera Curtici, campioana Ligii a IV-a!

  România

  Georgiana, adolescenta de 13 ani din Oradea, diagnosticată cu o tumoare canceroasă, a murit!
  Eforturile au fost în zadar, pentru Georgiana Cordea, eleva din Oradea, diagnosticată cu o tumoare canceroasă agresivă. Adolescenta a decedat în noaptea de vineri spre sâmbătă. 7

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.