772 de intervenţii ale pompierilor şi ale SMURD

De Ioana Costas
772 de intervenţii ale pompierilor şi ale SMURD
Luna aprilie a fost plină de situaţii de urgenţă: peste 770 de astfel de situaţii s-au înregistrat în judeţul Arad, de la incendii la inundaţii.

31 de incendii, 7 inundaţii, 11 descarcerări, 4 asanări de muniţie, 17 evenimente publice de amploare care pot genera situaţii de urgenţă, 8 asistenţă persoane, 559 intervenţii ale SMURD Detaşamentul de Pompieri şi 135 intervenţii SMURD SVSU Nădlac/Vinga: în total 772 de situaţii de urgenţă. Pe lângă acestea, cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad au efectuat 143 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă. 43 fiind inopinate. În timpul celor 143 de controale au fost constatate 274 de nerereguli (239 la securitate la incendiu şi 35 la protecţie civilă) din care 15 au fost soluţionate pe timpul controlului (14 în domeniul securităţii la incendiu, 1 de protecţie civilă). În total, au fost constatate 274 de nereguli dintre care au fost sancţionate 259. Dintre acestea, 229 cu avertismente (199 securitate la incendiu şi 30 protecţie civilă) şi 30 cu amenzi în cuantum de 25.600 de lei. Pe timpul celor 43 controale inopinate, 90 nereguli au fost constatare, 86 sancţionate şi 11 nereguli au fost soluţionate.

Nereguli

Principalele nereguli sancţionate au fost: neasigurarea utilizării, verificării, întreţinerii şi reparării mijloacelor de apărare împotriva incendiilor cu personal atestat, conform instrucţiunilor furnizate de proiectant; nesolicitarea şi neobţinerea de către persoanele fizice ori juridice care finanţează investiţii noi sau intervenţii la construcţiile existente, ori, după caz, de către beneficiarul investiţiei a avizelor şi/sau autorizaţiilor de securitate la incendiu; depăşirea timpului (lungimii) de evacuare a traseului de parcurs pe căile de evacuare, neasigurarea lăţimii libere necesară pentru trecerea fluxurilor de evacuare; exploatarea instalaţiilor electrice cu defecţiuni sau improvizaţii, corpuri de iluminat neprotejate corespunzător în încăperi cu risc de incendiu. Cadrele ISU Arad au mai desfăşurat, în luna aprilie, şi alte activităţi şi acţiuni de informare preventivă. Este vorba despre instructaje cu inspectorii de protecţie civilă, instructaje cu responsabili şefi de ocoale silvice,
instructaje cu conducători de unităţi comerciale din Atrium Center Mall Arad şi instructaje cu conducători ai unităţilor de cult.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !