8 ani de închisoare pentru gelozie!

De Ioana Costas
1Comentariu
Tribunalul Arad l-a condamnat la cinci ani de închisoare, însă Curtea de Apel Timişoara a schimbat sentinţa în urma apelului
Tribunalul Arad l-a condamnat la cinci ani de închisoare, însă Curtea de Apel Timişoara a schimbat sentinţa în urma apelului
I-a incendiat apartamentul celui despre care credea că este amantul soţiei lui şi s-a ales cu 8 ani de închisoare şi cu obligaţia de a plăti daune de peste 154.000 lei.

ARAD. A vrut să-l omoare pe cel despre care credea că este amantul soţiei lui şi pe care-l considera vinovat de destrămarea familiei. Aşa că i-a dat foc la uşa apartamentului. Focul s-a extins cu repeziciune iar, în încercarea de a scăpa, de a ieşi din locuinţa în care pătrunsese deja focul, „amantul” a suferit răni grave, alegându-se cu arsuri pe corp. Este „povestea” unui bărbat, care, măcinat de gelozie, a vrut să-i vină de hac celui cu care, credea el, îl înşeală soţia lui. Faptul că între soţia inculpatului şi partea vătămată ar fi fost o relaţie amoroasă nu a putut fi dovedit în instanţă.
Bărbatul a ajuns să fie judecat pentru distrugere şi tentativă de omor, infracţiune deosebit de gravă. Inculpatul a spus judecătorilor că nu a urmărit moartea persoanei vătămate, însă a acceptat posibilitatea producerii ei, manifestând o atitudine de indiferenţă, de nepăsare cu privire la urmările gestului lui.

Intoxicare cu fum sau arsuri

Fără doar şi poate, moartea bărbatului s-ar fi putut produce – a apreciat instanţa arădeană – fie din cauza arsurilor, fie dacă acesta ar fi dormit, din cauza intoxicării cu fumul propagat în locuinţă, având în vedere şi ora la care bărbatul a acţionat (ora 3.00). La acea oră, majoritatea locatarilor blocului dormeau, iar incendiul pus de bărbat se putea propaga la celelalte apartamente şi ar fi putut pune în pericol şi alte vieţi. Tribunalul Arad l-a condamnat la cinci ani de închisoare cu executare şi l-a obligat şi la plata a 100.000 de lei daune morale şi 54.132 de lei daune materiale ce au însumat îngrijirile medicale de care a avut nevoie victima pentru a se recupera.

Relaţia extraconjugală

Atât inculpatul, cât şi persoana vătămată au declarat apel la Curtea de Apel Timişoara: inculpatul cerând micşorarea daunelor acordate, iar persoana vătămată solicitând majorarea lor. Instanţa timişoreană a decis următoarele: „În privinţa infracţiunii de distrugere comisă la data de 19.04.2013 instanţa de apel va stabili o pedeapsă de 3 ani închisoare (având în vedere valoarea mai mare a pagubei, dar şi pericolul ca incendiul să cuprindă şi apartamentele învecinate). În privinţa infracţiunii de tentativă de omor, instanţa de apel va stabili o pedeapsă de 8 ani închisoare (având în vedere modalitatea în care a acţionat inculpatul – de natură să pună în pericol bunurile, sănătatea sau chiar viaţa altor persoane din blocul de locuinţe, precum şi urmările produse asupra integrităţii corporale a persoanei vătămate)”. Judecătorii timişoreni au conchis – în privinţa „relaţiei extraconjugală” dintre persoana vătămată şi soţia inculpatului – că „din datele speţei nu rezultă ca persoana vătămată să fi provocat inculpatul, iar aspectul invocat de inculpat (frustrarea sa din ultima perioadă generată de o pretinsă relaţie a persoanei vătămate cu soţia sa – aspect nedovedit) nu poate constitui o provocare în sensul legii penale”. În ceea ce priveşte cuantumul daunelor morale şi materiale, acestea au rămas aceleaşi.

Sperieturi

Înainte de a-i incendia apartamentul, bărbatul s-a deplasat la locuinţa „amantului” şi i-a tăiat cablurile de internet, telefonie şi de televiziune. În timpul audierilor, inculpatul a recunoscut că a fost la locuinţa victimei având în gând scopul de a o speria, tăindu-i cablurile tv, de internet şi telefonie care intrau în apartamentul acestuia. Pentru această infracţiune – de distrugere – inculpatul a primit 3 luni de închisoare.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor