A luat gunoiul vechi!

A luat gunoiul vechi!
Municipalitatea a preluat gropile de gunoi neconforme închise. E vorba de depozitele de deşeuri de pe Poetului şi Câmpul Liniştii.

Consilierii locali municipali au aprobat, în şedinţa extraordinară de luni, preluarea în domeniul public al municipiului Arad a investiţiei privind închiderea depozitelor de deşeuri neconforme din municipiul Arad, realizată în cadrul Proiectului Sistem Integrat de Gestionare al Deşeurilor Solide în Judeţul Arad. Valoarea totală a investiţiei este de 11.163.690,10 de lei, din care 6.938.216,96 de lei reprezintă costurile cu închiderea depozitului de pe strada Câmpul Liniştii, iar 4.225.473,14 de lei închiderea depozitului de pe strada Poetului.

Argumente

„Municipiul Arad este membru activ în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Judeţul Arad conform Hotărârii nr.90/2008 a Consiliului Local al Municipiului Arad. Scopul acestei asocieri l-a constituit realizarea Proiectului Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor în Judeţul Arad. În cadrul Studiului de Fezabilitate a acestui proiect, aprobat prin Hotărârea nr. 352/2009 a Consiliului Local, pentru Municipiul Arad au fost prevăzute lucrări de închidere a depozitelor de deşeuri neconforme, amplasate pe str. Câmpul Liniştii şi str. Poetului, realizarea unei staţii de compostare şi achiziţia de containere şi pubele pentru colectarea selectivă. Cele două depozite de deşeuri construite fără instalaţii de control al levigatului aveau activitatea sistată la momentul demarării proiectului şi conform obligaţiilor de mediu trebuiau închise” – se arată în expunerea de motive care a însoţit proiectul de hotărâre.

Ce s-a făcut?

Amplasamentele celor două depozite municipale neconforme din Arad au fost predate către constructor în februarie 2011. Între lucrările specifice de închidere realizate în cele două locaţii se numără: *sistematizarea masivului de deşeuri în formă de trunchi de piramidă; *construcţia sistemului de drenaj al biogazului; *realizarea sistemului de drenaj a apelor pluviale de pe suprafaţa depozitului; *acoperirea cu pământ a depozitului şi înierbarea sa; *execuţia puţului sau a ferestrei de degazare; *execuţia canalului perimetral şi a canalului de evacuare a apelor pluviale; *construcţia drumului perimetral şi a podeţului; *execuţia puţurilor de monitorizare; *realizarea împrejmuirii.

Lucrările de închidere a depozitelor neconforme au fost finalizate şi recepţionate în luna decembrie 2015. Recepţia finală a avut loc în cursul lunii septembrie 2017.

Valoare diminuată

Valoarea de inventar a celor două depozite neconforme din municipiul Arad a fost diminuată cu suma de 2.835.537,82 de lei aferentă închiderii depozitului din Câmpul Liniştii, respectiv cu suma de 1.399.241,97 de lei aferentă depozitului din strada Poetului. Practic, valoarea depozitului de pe strada Câmpul Liniştii a scăzut de la 9.191.620,50 de lei la 6.356.082,68 de lei, iar a depozitului de pe strada Poetului de la 4.989.921,23 de lei la 3.590.679,26 de lei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !