A păcălit 60 de familii cu peste 85.000 lei

De Valentin Goran
4Comentarii
A păcălit 60 de familii cu peste 85.000 lei
O administratoare din Micălaca a păcălit 60 de familii prin neplata utilităților. Acum, familiile vor trebui să plătească din nou toată suma plus penalități.

O situație halucinantă este trăită de peste 60 de familii arădene care și-au plătit la zi cheltuielile, în decursul ultimelor nouă luni, iar acum, în prag de iarnă, s-au trezit cu caloriferele bocnă. Între timp, în urma semnării unui angajament de plată de către fosta administratoare și în urma preluării situației de la fosta administratoare de către arădenii supărați, CET a reluat furnizarea energiei termice. Dar, arădenii vor trebui să plătească din nou, iar pe lângă facturi se adaugă acum și penalitățile deloc de neglijat. Acesta este al treilea caz foarte grav de producere a unor prejudicii de către unii administratori de condominii. Unul a fost descoperit în februarie 2014 la o administratoare din cartierul Vlaicu, iar celălalt este cazul unui administrator care se ocupa de mai multe asociații de proprietari, care și astăzi este în continuare administrator, prejudiciul fiind făcut într-un bloc din Micălaca în decursul anului trecut.

Au fost păcăliți

Conform informațiilor furnizate de Uniunea Locală a Asociațiilor Locative Arad (ULAL), la sediul lor a fost depusă o solicitare a reprezentanților Asociației de Proprietari de la blocul 173, sc. E, de pe strada Săvârșin, din Micălaca. Arădenii au cerut sprijin pentru verificarea situației financiar-contabile a administratoarei, iar de aici a reieșit un minus de 85.747 lei, valoare care reprezintă facturi neachitate către furnizorii de utilități și penalități de întârziere la plata acestor facturi. Totul în condițiile în care proprietarii și-au achitat cotele de contribuție la cheltuielile comune ale asociației.

Nu au verificat și acum plătesc

Prima problemă a acestor arădeni, spune ULAL, este că arădenii trebuiau prin Comisia de Cenzori să facă verificări contabile, care din păcate nu s-au făcut. „Aceste fapte, produse de unii administratori nu puteau fi posibile decât cu concursul atât a organelor de conducere și control din cadrul asociațiilor, a unor instituții abilitate în sprijinul și îndrumarea asociațiilor de proprietari, cât și a furnizorului de agent termic la care asociațiile de proprietari au cele mai mari obligații de plată. În urma acestor situații noua conducere a asociației de proprietari a cerut retragerea atestatului de administrator de condominii a fostei administratoare”, a declarat Dorina Lupșe, președinte ULAL Arad.

​Degetul către CET Arad

Dacă CET Hidrocarburi, mai spune Lupșe, ar fi debranșat asociația de proprietari de la serviciile furnizate, conform contractului, membrii asociației nu s-ar fi aflat în situaţia de a plăti încă o dată, acum, sume mari de bani şi penalități de întârziere. „Nu putem să nu ne întrebăm de ce această asociație nu a figurat pe lista restanțierilor la CET H. la data verificării situației asociației, când aceasta din urmă avea o datorie de 71.763,00 lei și exista și un angajament de plată care nu a fost respectat?”, punctează Lupșe.
„Consideram că în asemenea situații ar fi cazul sa se sesizeze Parchetul de pe lângă Judecatoria Arad” Dorina Lupșe4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor