A salvat judecătoriile din județ

De Monica Ardelean
1Comentariu
A salvat judecătoriile din județ
ARAD. Parlamentarul PSD Flavius Măduța susține că demersurile lui au contat în decizia de păstrare a celor două judecătorii din județul Arad.

Judecătoriile din Chișineu Criș și Gurahonț nu vor mai fi desființate. Senatul a respins definitiv inițiativa de desființare a celor două judecătorii, după ce anul trecut Camera Deputaților a respins același proiect. Unul de altfel controversat care a stârnit foarte multe discuții și controverse între oamenii politici arădeni. În cele din urmă, spre binele celor două comunități locale, decizia a fost în favoarea lor: se pot judeca aproape de casă.

Parlamentarul PSD de Arad, Flavius Măduța, a declarat că pe parcursul anului trecut a făcut numeroase demersuri atât la nivel județean, cât și la nivel central pentru păstrarea celor două judecătorii.

El a avut o serie de întâlniri cu reprezentanţii autorităţilor locale și cele centrale în care a arătat necesitatea menţinerii celor două instituţii. Deputatul Flavius Măduţa a prezentat această problemă în cadrul grupului parlamentar PSD, unde a primit asigurări că nu există sprijin parlamentar pentru desfiinţarea judecătoriilor. „Am arătat convingător colegilor că cele două judecătorii sunt esenţiale pentru dezvoltarea comunităţilor deservite. Desfiinţarea lor nu ar ajuta bunul mers al justiţiei, ci ar limita accesul la actul de justiţie şi ar genera dificultăţi unor categorii sociale, cum sunt pensionarii, de exemplu. Din păcate, astfel de reforme sunt gândite de unii oameni care nu au o legătură directă cu realităţile din teritoriu, care nu sunt în legătură directă cu cetăţeanul. Sunt bucuros că acest proiect a fost respins definitiv de Senat, aşa cum mi s-a promis încă de anul trecut”, a declarat Măduța.

Nu e un subiect politic

Referitor la comunicatul senatorului Igaș, deputatul Flavius Măduța, consideră că „acesta a încercat să îl folosească politic”. „În primul rând, dânsul omite să spună că votul împotrivă a fost dat chiar de senatorii PSD, după ce deputaţii PSD au făcut acelaşi lucru. Altfel, proiectul nu era respins. Aici este o lecţie importantă pentru parlamentarii PDL, actuali PNL: noi nu acceptăm cu capul jos tot ce vine din partea Guvernului, aşa cum au făcut ei când erau la putere! Ce bine era dacă şi parlamentarii PDL ar fi spus NU tăierilor nejustificate de salarii şi pensii în anul 2010! Din păcate, când Traian Băsescu a vrut să desfiinţeze judeţul Arad, parlamentarii PDL nu au avut curajul să spună un cuvânt împotrivă! Ce rost are să vorbească acum despre salvarea unor instituţii din judeţul Arad, când ei au vrut să desfiinţeze tot judeţul? Noi, pe de altă parte, am tras la răspundere propriul Guvern, am adresat interpelări şi am căutat să reparăm erorile. De exemplu, am criticat la vremea respectivă şi critic şi acum desfiinţarea trezoreriilor din judeţul Arad, la care a făcut referire senatorul Igaş. Revenind la judecătorii, să nu uite parlamentarii opoziţiei că proiectul de desfiinţare a judecătoriilor a fost iniţiat de Guvernul PDL, iar la acea vreme nu au iniţiat vreun demers pentru a le salva. Acum, după război, mulţi viteji se arată, şi nu este deloc corect faţă de arădeni!”, a mai declarat deputatul Flavius Măduţa.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor