Actionarii decid: cu sau fara dividende

De Andreea Pintea
Actionarii decid: cu sau fara dividende
Arădenii cu acţiuni la SIF ar putea primi dividende cu o valoare mai mare decât cea de anul trecut.

ARAD. Acţionarii SIF Banat-Crişana vor decide în Adunarea Generală anuală cum se va împărţi profitul societăţii din ultimul an. Trei variante vor fi discutate de către acţionari, iar, potrivit Consiliului de Administraţie, există posibilitatea ca acţionarii să decidă ca în acest an SIF Banat-Crişana să nu plătească dividende. Desigur, aceasta este doar una dintre variante.

De la zero la 0,12 lei

Prima variantă pe care o vor analiza acţionarii în cadrul Adunării Generale presupune o repartizare a profitului net – peste 100,5 milioane lei, în totalitate pentru finanţarea unor proiecte viitoare ce se vor stabili tot de către AGA. În acest caz, acţionarii nu vor mai primi dividende. Totuşi, este puţin probabil ca AGA să adopte o astfel de decizie care i-ar afecta în mod direct pe arădenii care deţini acţiuni la societatea de investiţii.

Cea de a doua variantă reprezintă, în fapt, un compromis, o cale de mijloc. Consiliul de Administraţie propune ca din profit să se aloce 21,9 milioane lei pentru plata dividendelor. În acest caz unui acţionar i-ar reveni 0,04 lei brut pentru fiecare acţiune deţinută, suma fiind mult mai mică decât cea de 0,10 lei plătită anul trecut.

Ultima variantă, cea în care se ia în calcul distribuirea de devidede cu o valoare totală de peste 65,8 milioane lei este cea care ar aduce cele mai mari bucurii pentru acţionari. În acest caz o acţiune ar fi echivalentă cu un dividend de 0,12 lei. Dacă acţionarii vor alege ultima variantă de repartizare a profitului, atunci din totalul profitului mai mult de 65,5 procente vor merge în buzunarele acţionarilor.

Casetă: 87% către acţionari

Societatea de Investiţii Financiare Banat-Crişana a realizat în 2011 un profit net de 63 milioane lei, din care 87 la sută a fost distribuit ca dividende, valoarea dividendului fiind de 0,1 lei pe acţiune.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !