Adrian Tolea: a fost rau, va fi si mai rau

De Simion Todoca
Adrian Ţolea Foto : JA
Adrian Ţolea Foto : JA
Adrian Ţolea spune că bilanţul guvernării pe 2013 este dezastruos, iar prviziunile pentru 3014 sunt sumbre.

ARAD. Prim-vicepreşedinte al PDL Arad a prezentat, în sprijinul afirmaţiilor sale, mai multe cifre : În 2013, Guvernul PSD-PNL (USL) a cheltuit cu 7,5 milioane euro mai mult zilnic, în medie, decât a încasat la bugetul public. Efectele sunt creşterea şomajului cu 71 de mii de persoane, corelat cu creşterea accelerată a firmelor intrate în insolvenţă: 81 zilnic, în medie, în 2013, faţă de 59 în plina criză economică în 2011; comerţul cu amănuntul- implicit consumul- a scăzut în primele 11 luni ale anului 2013 faţă de perioada similară a anului precedent; veniturile medii lunare ale unei familii au scăzut cu 35 de lei în al treilea trimestru al anului 2013 faţă de trimestrul anterior.

Potrivit prim-vicepreşedintelui PDL Arad, perspectivele pentru acest an sunt chiar mai sumbre: Prin introducerea celor 34 de taxe noi şi impozite majorate se anulează investiţiile din sectorul privat, se blochează consumul, iar speranţele de reducere a şomajului sunt nule. Nici investiţiile publice nu stau mai bine, deoarece asistăm la o reducere cu peste 4% a cheltuielilor publice alocate investiţiilor, în 2014 comparativ cu 2012. De asemenea, s-a diminuat suportul statului pentru întreprinzătorii privaţi cu mai mult de un sfert (27%), de la 115 milioane lei în anul 2013, la 84 milioane lei în proiectul de buget al anului 2014.

„Practic, singura garanţie privind creşterile pe care ne-a oferit-o Guvernul Ponta este… creşterea preţurilor. Creşte preţul la gaze, cresc accizele la combustibili, la tutun şi alcool, creşte preţul rovinietei, a poliţei RCA, a amenzilor rutiere, se preconizează creşterea preţului la energie electrică, dar în linii mari va creşte preţul la toate utilităţile prin introducerea impozitului de 1,5% din valoarea construcţiilor speciale. Acestea sunt cifre oficiale, de la Institutul Naţional de Statistică, nu «vorbe» ale USL, cu care sunt intoxicaţi românii prin intermediul televiziunilor”, a completat Adrian Ţolea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !