AJF Arad iese din insolvenţă

De Daniel Scridon
3Comentarii
AJF Arad iese din insolvenţă
Meritul aparţine, exclusiv, preşedintelui Adrian Lucaci, care i-a convins pe mai marii FRF să aprobe un împrumut.

Lovitură de imagine pentru Adrian Lucaci, la doi ani după preluarea mandatului de președinte al Asociației Județene de Fotbal Arad. Graţie relaţiilor sale excepţionale cu preşedintele FRF, Răzvan Burleanu şi secretarul general adjunct, Gabriel Bădescu, în luna iunie va răsări Soarele şi pe uliţa fotbalului judeţean. O instituţie lăsată „în beznă” de Dorel Cura, cel care a lăsat o „gaură neagră”, sinonimă cu intrarea AJF-ului în insolvenţă.

Împrumut pe 7 ani

Respectând paşii conform planului de reorganizare, Adrian Lucaci avea nevoie de o sumă suplimentară de bani pentru a stinge litigiile cu principalii creditori: ANAF și Direcția Județeană a Finanțelor Publice.

„Gura de oxigen” a venit de la FRF, printr-un împrumut de 250 000 lei, rambursabil în 7 ani, fără dobândă. Scadenţa primei rate, în valoare de 35 000 lei, este 31 martie 2017. „Nu este o sumă care să nu poată fi suportată de AJF Arad” – spune Lucaci.

Primele plăţi

În aceste zile, s-a virat către ANAF debitul principal în valoare de 155 000 lei. Adi Lucaci explică: „Am demarat procedurile pentru a ne încheia socotelile cu ANAF-ul și Finanțele arădene, principalii noștri creditori. Avem speranțe că noul Cod Fiscal ne va ajuta să scăpăm de penalizări dacă achităm toată suma, așa că am putea economisi în jur de 50 mii lei. Urmează, săptămâna viitoare, să stingem litigiul şi cu cei de la Finanţe”.

Proiecte frumoase

Dacă toate procedurile și termenele vor fi urmate întocmai, Asociația Județeană de Fotbal ar putea ieși defintiv din insolvență la finalul acestui sezon. „Prin luna iunie vom scăpa defintiv de povara insolvenței și vom începe să dezvoltăm câteva proiecte frumoase, unul dintre ele vizând un parteneriat cu Consiliul Județean Arad, din care sunt convins că va ieși ceva extraordinar. Dar, mai sunt și altele, despre care voi vorbi la momentul potrivit”, a mai spus Lucaci.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor