Alţi bani europeni pentru apa din Arad

De Alin Gherasim
2Comentarii
Alţi bani europeni pentru apa din Arad
Comisarul european Corina Creţu anunţă că Aradul a primit peste 27 de milioane de euro pentru reţelele de apă.

Compania de Apă Arad a primit fonduri pentru continuarea lucrărilor din cadrul proiectului „Extinderea şi modernizarea sistemului de apă şi canalizare”, demarat în urmă cu şase ani de zile, pe exerciţiul financiar 2007-2013, dar care nu a fost finalizat nici acum. Reprezentanţii companiei au declarat de mai multe ori că au reuşit să obţină fazarea proiectului, adică împărţirea acestuia, o parte pe vechiul program de finanţare, iar cealaltă parte pe noul program, respectiv pe exerciţiu financiar 2014-2020. Cei de la CAA au ţinut să menţioneze faptul că lucrările au fost întârziate de mai multe licitaţii contestate, care au fost tranşate doar în instanţă. Dar, una peste alta, vestea bună este că primim în continuare fonduri pentru acest proiect. Şi nu vorbim de bani puţini, ci de peste 27 de milioane de euro, anunţul fiind făcut de către comisarul european Corina Creţu.

Ce se va realiza cu aceşti bani? Potrivit comisarului european Corina Creţu, cea care a semnat alocarea financiară pentru oraşul nostru, vorbim despre aproximativ 27,5 milioane de euro care sunt destinate fazei a doua a proiectului „Extinderea şi modernizarea sistemului de apă şi canalizare”, în cadrul căruia sunt prevăzute, între altele, lucrări pentru prelungirea reţelei de distribuţie a apei şi modernizarea a 6 uzine de tratare a apelor reziduale, în beneficiul a aproximativ 253.000 de locuitori.

Alături de judeţul Arad, fonduri a primit şi judeţul Mehedinţi, care are, de asemenea, un proiect demarat pentru extinderea şi modernizarea reţelelor de apă şi canalizare.

„Fiecare euro investit în statele membre, prin politica de coeziune, contează; iar aceste două proiecte reprezintă un nou exemplu concret al unei Europe căreia îi pasă de bunăstarea cetăţenilor ei. Sper ca lucrările să fie finalizate în termenele prevăzute, pentru că astfel de investiții cofinanţate cu bani europeni vizează atât îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a multor români, cât și protejarea mediului înconjurător”, a declarat Corina Creţu. Potrivit estimărilor reprezentanților Comisiei Europene, proiectul de extindere şi modernizare a reţelelor de apă şi canalizare din judeţul Arad a „înghiţit” 76,2 milioane de euro. Întregul proiect va depăşi peste 100 de milioane de euro, după ce şi suma de 27,5 milioane va fi investită în lucrări. Acesta este cel mai mare proiect implementat în judeţul Arad în ultimii 27 de ani, indiferent că vorbim despre fonduri europene sau fonduri proprii.

Taguri: , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor