Amânare pe parcarea din Zona Liberă

De Alin Gherasim
1Comentariu
Amânare pe parcarea din Zona Liberă
Consilierii judeţeni nu au votat proiectul care se referă la impunerea unor taxe de parcare în Zona Liberă Curtici-Arad.

Consiliul Judeţean Arad (CJA) a decis să amâne votarea proiectului de hotărâre care se referă la implementarea unor taxe de parcare în incinta Zonei Libere Curtici-Arad. Subiectul a fost prezentat pe larg de Jurnal arădean şi www.aradon.ro. Conducerea Zonei Libere a cerut Consiliului Judeţean aprobarea prin vot a unui proiect care propune ca parcarea în interiorul zonei să se facă contra cost. Iar sumele vehiculate nu erau deloc mici. 1 leu pe oră, indiferent de perioada de parcare, sau abonamente lunare, trimestriale şi anuale. Cel mai rentabil era abonamentul anual, dar acesta costă nu mai puţin de 2.500 de lei. Este greu de crezut că arădenii care lucrează în Zona Liberă şi merg cu maşina personală, iar aici vorbim de sute, poate mii de locuitori, şi-ar permite o asemenea taxă. La acest lucru, se pare, s-au gândit şi factorii decidenţi. Încă din debutul şedinţei CJA de vineri, Adrian Ţolea, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte, a propus ca ordinea de zi să fie adoptată fără proiectul care propune impunerea unor taxe de parcare. Consilierii judeţeni au acceptat acest lucru, aşa că proiectul respectiv a fost amânat. Ulterior, subiectul a fost dezbătut în şedinţă. „Comisia din care fac parte şi care a analizat acest proiect de hotărâre nu a fost de acord cu cererea conducerii Zonei Libere. Îi propun domnului vicepreşedinte Guţu, în subordinea căruia se află zona, să facem o vizită acolo. Noi vorbim aici, dar habar nu avem despre ce este vorba în Zona Liberă. Chiar aşa, din ce bani sunt reparate drumurile acolo?”, a întrebat consilierul Gheorghe Seculi.
„Drumurile se repară din fondurile Zonei Libere, dar, indirect, din banii Consiliului Judeţean. Pentru că profitul net al zonei vine în bugetul CJA. Aşa că, într-un fel sau altul, lucrările au fost suportate din banii Consiliului Judeţean”, a explicat Gheorghina Ribovici, directorul economic al CJA. Cum toată lumea a căzut de acord că, pentru moment, un astfel de proiect nu poate fi adoptat, cererea Zonei Libere a fost amânată. Mai mult decât atât, o delegaţie a CJA din care vor face parte şi consilieri care doresc acest lucru, se va deplasa săptămâna viitoare în Zona Liberă Curtici-Arad pentru a verifica la faţa locului situaţia, dar şi dacă se impune sau nu o taxare a locurilor de parcare. Până atunci, însă, arădenii care merg cu maşina la serviciu în Zona Liberă pot să stea liniştiţi.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor