Andrei Găluţ a vorbit cu mama sa, pentru prima dată după incendiu

De Diana Dutu
Reactualizat la:
6Comentarii
Andrei Găluţ a vorbit cu mama sa, pentru prima dată după incendiu
Deşi în ultima vreme s-au spus şi scris multe poveşti despre “revenirea” lui Andrei, doar marţi, la 24 de zile după incendiul din Club Colectiv, tânărul a avut câteva momente de conştienţă în care a vorbit cu mama sa. Andrei e singurul supravieţuitor din formaţia Goodbye to Gravity şi se află internat la Spitalul Crucii Roşii din localitatea olandeză Beverwijk.

De două săptămâni, familia lui Andrei Găluţ a ales să nu mai vorbească public despre starea în care se află solistul trupei Goodbye to Gravity, rănit grav în urma incendiului din clubul Colectiv, de la 30 octombrie. A fost o perioadă numai bună pentru amatorii de speculaţii care s-au găsit să spună sau să scrie tot felul de poveşti despre modul miraculos în care Andrei s-a trezit din comă, a întrebat de prietena lui ce tocmai murise şi altele asemenea.

Jurnal arădean/ Aradon a respectat opţiunea familiei pentru tăcere. Am înţeles nevoia apropiaţilor de a-şi concentra toate gândurile şi toată energia pozitivă spre vindecarea lui Andrei. Şi suntem în măsură acum să anunţăm primele semne bune, încurajatoare în ceea ce priveşte evoluţia stării de sănătate a lui Andrei Găluţ. Cu precizarea că el este în continuare intubat, nu respiră singur, depinde încă de aparate.

„Are momente scurte când e conştient şi comunică, dar e semi-sedat. Marţi (24 noiembrie-n.r.) a realizat pentru prima dată că e într-un spital, într-o altă ţară, în străinătate. A recunoscut-o pe mama lui şi a vorbit cu ea – aşa greu cum a putut, dar a vorbit. E lucid dar e, cumva, într-o stare de semi-sedare. Miercuri a mers şi tatăl lui la spital, se pare că Andrei ştia că trebuie să vină…” – a declarat pentru Jurnal arădean/ Aradon Nicoleta Belean, cumnata lui Andrei Găluţ.

Ea ne-a mai spus că, până acum, Andrei a suferit trei intervenţii chirurgicale mari, complicate, toate la mâna dreaptă. Vor mai urma şi altele, reparatorii. „El a fost ars în partea de sus a corpului, la faţă, mână, gât, spate. A avut intervenţii şi la faţă, dar mâna a fost cea mai afectată, a fost efectiv despicată şi foarte greu de salvat.”

Din fericire, lucrurile merg spre bine. Andrei e în stare stabilă şi e foarte posibil ca la sfârşitul acestei săptămâni, în funcţie de evoluţie, medicii să îl scoată de pe aparate. „Ne e şi frică să zicem că e bine. Atunci când va scăpa de aparate şi va reuşi să respire singur, atunci vom putea spune că e bine” – a subliniat pentru Jurnal arădean/ Aradon Nicoleta Belean.

Întreaga familie a lui Andrei – în special mama sa, Mariana Belean, aflată alături de fiul ei în Olanda – ţine să transmită prin intermediul nostru „toată recunoştinţa pentru toţi cei care ne-au fost alături cu rugăciuni şi gânduri bune. Am simţit solidaritatea oamenilor şi suntem convinşi că dorinţa tuturor de a fi bine a ajutat foarte, foarte mult. Încă mai e nevoie de rugăciuni şi gânduri bune.”6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor