Aniversare la militarii lipovani

De JA-D.O.
Aniversare la militarii lipovani
Militarii Batalionului 185 Sprijin Logistic „Mureş” au aniversat, zilele trecute, 5 ani de la înfiinţare..

LIPOVA Dispus în cazarma eroicului „Detaşament Păuliş” din Radna, batalionul a parcurs în această perioadă mai multe etape în devenirea şi consolidarea lui ca o componentă de bază a Brigăzii 18 Infanterie „Banat”: pregătirea personalului militar şi civil, utilarea spaţiilor de lucru, autorizarea şi omologarea poligonului de tragere de la Lipova-Băi, primirea vizitei ministrului Apărării Naţionale (martie 2010), primirea Drapelului de luptă al unităţii (septembrie 2011), participarea la exerciţii tactice în ţară (2012) şi la misiuni de menţinere a păcii în Afganistan (2013).
„Putem aprecia că experienţa acumulată de militarii noştri a condus la îndeplinirea obiectivelor batalionului şi la recunoaşterea calităţii personalului nostru de către eşaloanele superioare şi de către partenerii strategici şi sociali. În continuare ne propunem optimizarea instruirii, perfecţionarea acţiunii subunităţilor de logistică la pace, criză , război sau calamităţi naturale, continuarea dotării cu echipamente şi aparatură de specialitate şi menţinerea acestora în stare optimă de funcţionare”, a precizat în cuvântul său comandantul batalionului, lt.col. Iulian Zdrenghea.
Din partea marii unităţi de la Timişoara a participat la ceremonie locţiitorul comandantului Bg. 18 „Banat”, col. Iulian Daneliuc, care a dat citire Ordinului Şefului Statului Major al Forţelor Terestre, gl.mr. Dumitru Scarlat, din care cităm: „Batalionul 185 Sprijin Logistic Mureş se prezintă ca o structură bine definită, cu o comandă fermă şi competentă, acţionând cu răspundere şi energie pentru îndeplinirea misiunilor şi sarcinilor la nivelul performanţelor impuse de noile cerinţe de transformare şi redimensionare a organismului militar”.
Defilarea Drapelului de Luptă şi a trupei, în acordurile marşului cântat de muzica militară, a încheiat un frumos eveniment al militarilor lipovani, moment care coincide cu deschiderea noului an de instrucţie pentru toţi militarii din Armata Română.

Distincții

Cu acest prilej s-au conferit de diplome şi medalii de excelenţă pentru comandantul batalionului şi pentru cei mai buni ostaşi din subordinea sa.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !