Aparatură de 700.000 de lei de la Primărie pentru Secţia ATI II

De Diana Dutu
2Comentarii
Aparatură de 700.000 de lei de la Primărie pentru Secţia ATI II
Deocamdată s-au achiziţionat un ecograf portabil cu trei sonde, un aparat de hemofiltrare și un aparat Roentgen mobil cu braț.

700.000 de lei e suma pe care Primăria Municipiului Arad o investește anul acesta în dotarea cu aparatură performantă a Secției Clinice ATI II din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

„Aşa cum am afirmat şi cu alte ocazii, investițiile în sănătate sunt o prioritate pentru administraţia pe care o conduc. Ne-am propus şi, cu paşi mici dar siguri, reuşim să dotăm Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad cu aparatură performantă, necesară tratării pacienţilor la standarde europene. Investim cei 700.000 de lei în Secţia Clinică ATI II cunoscând rolul crucial pe care această specialitate îl are în siguranţa actului medical chirurgical”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Aparatele

Din acești bani s-au cumpărat deja un ecograf portabil cu trei sonde, un aparat de hemofiltrare și un aparat Roentgen mobil cu braț. În perioada următoare urmează să se cumpere: două vaporizatoare Sevofluran, patru monitoare cardiorespiratorii, cinci pulsoximetre, două monitoare pentru funcții vitale, cinci injectomate, un defibrilator, un aparat de anestezie, un aparat de determinare grupa sânge și RH și un aparat pentru încălzirea rapidă a sângelui.

Beneficii

„Ca de obicei, ne bucurăm că Primăria Municipiului Arad a alocat o sumă importantă pentru dotarea Secției ATI II cu aparatură performantă, de ultimă generație, necesară investigării de urgență a pacientului, la patul acestuia, fiind un mare beneficiu pentru bolnav deoarece numai trebuie deplasat pentru investigații. De asemenea, munca personalului medical este ușurată prin aceste monitoare vitale prin care se asigură monitorizarea permanentă a parametrilor vitali – tensiune, puls, respirație. Mulțumim pe această cale Primăriei Municipiului Arad și în special domnului primar Falcă Gheorghe, care întotdeauna, la toate solicitările făcute de noi, a răspuns, ne-a înțeles și ne-a ajutat pentru creșterea calității actului medical și pentru siguranța bolnavului”, a declarat Teodora Olariu, medic șef Secție Clinică ATI II.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor