Apare primul semafor in Șiria

De Alin Gherasim
14Comentarii
Intersecţia care va fi semaforizată FOTO: JA
Intersecţia care va fi semaforizată FOTO: JA
Intersecţia din apropierea Primăriei Şiria va fi semaforizată, pietonii urmând să apese butonul pentru a trece strada.

ŞIRIA. Creşterea continuă a traficului rutier în comuna Şiria a dus la necesitatea implementării unui sistem de semaforizare. Asta spun reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad (CJA) care au întocmit un proiect de hotărâre ce vizează rezolvarea problemei de trafic din comuna arădeană.

„Modificările apărute în structura traficului rutier şi creşterea continuă a parcului de autovehicule ce tranzitează comuna Şiria a condus la apariţia de aglomerări în zona intersecţiei DJ 709 cu DJ 708B, în apropierea sediului Primăriei Şiria şi în vecinătatea şcolii. Aceste aglomerări influenţează negativ calitatea infrastructurii, ducând la apariţia blocajelor de autovehicule, concomitent cu creşterea nivelului noxelor emanate de acestea. De asemenea, aceste aglomerări pot conduce şi la eventuale accidente datorate gradului scăzut de securitate într-o intersecţie intens circulată, dar nesemaforizată”, au explicat situaţia cei de la CJA.

Intersecţia despre care vorbesc aceştia este cea dintre drumul 709, care merge din Arad, iar în Şiria, în apropierea şcolii, virează la stânga spre Pâncota, şi drumul 708 B, drum care îşi pierde prioritatea exact în apropierea şcolii din Şiria, unde se intersectează cu DJ 709. Cei de la CJA au identificat şi soluţia pentru creşterea gradului de siguranţă a pietonilor, dar şi pentru o fluidizare a circulaţiei în zonă: semaforizarea la intersecţia celor două drumuri.

Apare primul semafor

CJA a alocat deja sumele necesare pentru realizarea acestei semaforizări. 130.000 de lei se estimează că va plăti instituţia judeţeană pentru această lucrare, automatul de trafic (sistemul care va dirija efectiv intersecţia) fiind unul dintre cele mai importante piese. Sistemul va avea o funcţie specială pentru pietoni, mai precis un buton care va fi apăsat de cei care vor să treacă strada. Odată apăsat acest buton, semaforul destinat traficului auto va trece pe culoarea roşie, iar cel destinat pietonilor se va face verde. Cei de la CJA au şi alte cerinţe pentru piesele care vor fi montate în intersecţii. De exemplu, atât butonul pentru pietoni, cât şi LED-urile de la semafoare, trebuie să fie garantate cel puţin cinci ani, dar se preferă să fie garantate nouă ani. Proiectul de hotărâre care se referă la realizarea intersecţiei în Şiria va intra la votul aleşilor judeţeni în următoarea şedinţă.14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor