Arădeni premiaţi de UNIFERO

De Vasile Filip
Premiaţii au fost felicitaţi şi la Arad
Premiaţii au fost felicitaţi şi la Arad
La concursul de creaţie „Diamante spirituale”, în cea de-a VIII-a conferinţă UNIFERO.

Concursul de creaţie „Diamante spirituale” inclus în Programul celei de-a opta Conferinţe UNIFERO, din acest an, de la Craiova, a încununat strădania celor opt arădeni adulţi şi trei elevi cu următoarele premii: la Secţiunea Creaţie literară, publicată sau nepublicată în volume – Eugenia Ponta Pete, Carina Ienăşel, Nataşa Roman, Geanina Iovănescu, Laura Orban, Mira Odagiu (menţiuni). La Festivitatea de premiere, ce a avut loc recent, au fost invitate câteva personalităţi arădene, care au înmânat Premiile după cum urmează: Premiul I a fost conferit d-nei Lucia Bibarţ şi înmânat de Monica Rodica Iacob; Premiul II i-a revenit d-nei Sava Sifora cu reşedinţa la Viena şi a fost citit de Ioan Alexandru Ardelean.

Premii pentru elevi

Elevii arădeni, care au avut de realizat un eseu despre „Femeia în societate” sau să să prezinte „Cea mai frumoasă poveste spusă despre mamă sau bunică”, au fost încununaţi cu următoarele distincţii: Kamp Claudiu, de la Colegiul Economic – Premiul III (prof. coord. Mira Odagiu), Ioana Crişan de la Colegiul Naţional „Moise Nicoară” – Menţiunea I şi Alexandra Tudorescu de la acelaşi colegiu – Premiul III (ambele eleve coordonate de prof. Radu Savulov).

Marele premiu

Marele premiu şi Diploma de Excelenţă le-a dobţinut Florica R.Cândea şi i-au fost înmânat de scriitorul Valeriu Ilica.
„UNIFERO este o organizaţie nonguvernamentală cu sediul în Atlanta USA., având ca presedinte fondator pe doamna Smaranda Cazan Livescu şi are ca scop promovarea idealurior femeilor românce din lume iar acest concurs cu un generic sugestiv va deveni o piatră de încercare şi o rampă de lansare pentru cei ce se simt înzestraţi cu harul aşternerii în cuvinte pagini de o rară sensibilitate creativă”, ne-a spus Florica R. Cândea.

Lectură

În finalul festivităţii de premiere, au fost lecturate pasaje din lucrările prezentate în concurs.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !