Aradul are trei salvatori din apa

De Diana Dutu
1Comentariu
Aradul are trei salvatori din apa
Tinerii au fost instruiţi, timp de o săptămână, în cadrul unei tabere organizate de Crucea Roşie.

ARAD. Trei voluntari ai filialei de Cruce Rosie Arad au participat la prima ediţie a Taberei Internaţionale „Salvatori din apă“ a Crucii Roşii Române. E vorba de arădenii Alexandra Dinu, Cornelia Creţ şi Eliodor Bîc care, alături de alţi 60 de voluntari din ţară, au fost pregătiți în mai multe module de instruire de către specialişti de salvare din apă cu barca, de la Crucea Roşie din Sofia şi Ruse (Bulgaria), Crucea Roşie Română şi filiala Giurgiu.
Tinerii „învăţăcei” au fost pregatiţi intens în: tehnici de asamblare şi de conducere a bărcilor de salvare, metode de comunicare şi semnalizare la distanţă, tehnici de supravieţuire şi orientare, utilizarea generatoarelor, asamblarea diferitelor tipuri de corturi. De asemenea, voluntarii au participat la ateliere de organizare în caz de dezastru şi ateliere psihologice pentru situaţii de criză. Cursanţii au învăţat – atât teoretic, cât şi practic – cum pot interveni corect pentru a salva o persoană aflată în pericol de a-şi pierde viaţa în apă – fie apa curgătoare sau stătătoare.
Tabăra a fost organizată de Crucea Roşie Giurgiu şi s-a desfăşurat în două locaţii: la Dunăre – unde voluntarii au învăţat să salveze o victimă în pericol de înec în apă curgătoare -, şi la Complexul „Stejarul“ – unde au învăţat tehnici de salvare din piscină cu sau fără ajutorul materialelor de salvare.

„Pentru filiala de Cruce Rosie Arad, este util să aibă personal pregătit să intervină în diferite situaţii de calamităţi, tineri care pot pregăti şi instrui alţi voluntari ai filialei” – spune Iudita Cuvineanu, director al Crucii Roşii Arad.

Exerciţiu de alarmare

Înainte de a primi diplome de salvator din apă şi felicitări, voluntarii din toate judeţele participante au fost implicaţi într-un amplu exerciţiu de alarmare, având ca temă un cutremur devastator. După auzul alarmei, în tabără au apărut maşinile de intervenţie şi echipele de salvatori care au avut sarcina să ridice corturile de salvare, să identifice victimele, să le trieze, să le acorde prim-ajutor şi să le transporte la spital.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor