Aradul, sub asediul bicicletelor decorative

De Adriana Barbu
6Comentarii
Biciclete decorative pentru arădeni
Biciclete decorative pentru arădeni
Primăria Arad a decis să ofere locaţii gratuite pentru amplasarea de biciclete decorative. Totul pentru conştientizarea beneficiilor mersului pe bicicletă.

Primul pas până la mersul pe bicicletă sunt… bicicletele decorative. Aşa a decis Primăria Arad să înceapă campania de conştientizare a populaţiei asupra beneficiilor mersului pe bicicletă. La cea mai recentă dintre şedinţele CLM, aleşii municipali au votat un proiect prin care s-a aprobat „realizarea unei campanii de conştientizare a populaţiei asupra beneficiilor mersului pe bicicletă. Potrivit celor votate de aleşi, iniţierea, organizarea şi derularea acestei campanii va avea loc în perioada iulie-octombrie 2015, campania urmând să aibă, conform celor votate de consilieri, un caracter exclusiv educaţional-cultural în folosul comunităţii, „nefiind permisă desfăşurarea de activităţi cu scop lucrativ”.

Zece locaţii

Tot în proiectul care a fost votat la finele săptămânii trecute de aleşi se menţionează faptul că „pentru prima etapă a campaniei, Municipiul Arad va pune la dispoziţie în mod gratuit zece locaţii de pe domeniul public în vederea amplasării unor biciclete decorative, care să promoveze beneficiile acestui mijloc de transport nepoluant”. Primarul şi serviciile de specialitate din cadrul instituţiei vor stabili locaţiile de amplasare a acestor biciclete, tot edilul urmând a fi cel care va semna protocoalele de colaborare în vederea realizării acestei campanii.

În raportul de specialitate care a însoţit proiectul se arată faptul că „rolul bicicletelor decorate artistic este de a încuraja cetăţenii municipiului să folosească acest mijloc de deplasare, să-şi personalizeze propriile biciclete şi, nu în ultimul rând, să îmbunătăţească aspectul oraşului. În acest scop vor fi cooptaţi artişti plastici, şcoli de artă, agenţi economici, asociaţii non-profit etc.”

Rezultatele, în decembrie

Rezultatele unei astfel de campanii au urma să le vedem la momentul la care investiţia Primăriei pe fonduri europene care vizează realizarea de piste de biciclete în tot oraşul va fi finalizată. Iar aceasta, cel puţin pe hârtie, ar trebui finalizată în decembrie 2015. Pentru că atunci, dacă pistele vor fi goale, atât investiţia cât şi campania ar putea fi trecute la capitolul eşecuri. Dacă nu, Aradul va fi, cu siguranţă, un oraş mai puţin poluat.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor