Aradul susţine, oficial, Timişoara să devină Capitală Culturală Europeană

De Diana Dutu
Reactualizat la:
10Comentarii
Aradul susţine, oficial, Timişoara să devină Capitală Culturală Europeană
© Aradul susţine, oficial, Timişoara să devină Capitală Culturală Europeană
Decizia a fost luată de membrii fondatori ai Asociaţiei „Arad, Capitală Europeană a Culturii 2021”, la solicitarea Asociaţiei „Timişoara, Capitală Culturală Europeană 2021”.

La mai bine de o lună de la excluderea Aradului din competiţia pentru obţinerea titlului de Capitală Europeană a Culturii 2021, juriul a făcut publică motivarea deciziei.
„Ne însuşim punctul de vedere al experţilor europeni care au pus un diagnostic clar situaţiei culturii arădene, atât la nivel de relaţii interumane, management cultural, cât şi la nivelul potenţialului reprezentat de industriile creative şi de dezvoltarea activităţilor culturale în spaţii neconvenţionale. Ne bucură că proiectele legate de un cartier cultural în Cetate şi includerea malului Mureşului într-un circuit cultural internaţional, creşterea alocării bugetare pentru cultură au fost apreciate. De asemenea, a fost apreciată încurajarea voluntariatului şi actorilor culturali independenţi. Suntem conştienţi că profesionalizarea este prioritară într-un oraş care investeşte sume importante în cultură şi are ca obiectiv creşterea calităţii evenimentelor. (…) Le mulţumim încă o dată tuturor celor care s-au implicat în acest proiect generos şi au contribuit cu idei şi cu iniţiative concrete la dosarul de candidatură” – se arată într-un comunicat al Asociaţiei „Arad, Capitală Europeană a Culturii 2021”.
Reprezentanţii asociaţiei anunţă că membrii fondatori au decis, „ca urmare a solicitării Asociaţiei «Timişoara, Capitală Culturală Europeană 2021», să susţină demersurile municipiului Timişoara în această competiţie”.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor