Astazi, ziua preavizelor la Finante

De Andreea Pintea
Reactualizat la:
22Comentarii
Protestele nu au putut schimba decizia, deja luată, de concediere FOTO: A.P.
Protestele nu au putut schimba decizia, deja luată, de concediere FOTO: A.P.
98 de posturi vor fi reduse din schema Fiscului judeţean, iar preavizele pentru cei care vor intra în concurs sosesc astăzi.

ARAD. Protestele spontane de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Arad nu au reuşit să îi convingă pe mai marii ANAF că ar trebui să revină asupra numărului de posturi ce va fi redus în judeţ. Discuţia de la sfârşitul săptămânii între finanţiştii arădeni şi şeful Direcţiei Generale Regioanle a Finanţelor Publice Vest, Lucian Heiuş, a mai calmat spiritele, fiind foarte puţin probabil ca sindicaliştii să mai continue protestele şi în această săptămână.

Mai mult, directorul regional le-a explicat că preavizele există deja, ele urmând să ajungă pe mesele celor vizaţi cel mai probabil în cursul zilei de astăzi. Este vorba, mai exact, de 200 de preavize pe care le vor primi arădenii, aceştia urmând să se poată înscrie la concursuri pentru aproximativ 100 de posturi vacante, în final rezultând 98 de concedieri.

Pe de altă parte, Heiuş a confirmat că administraţiile fiscale din judeţ care se vor desfiinţa sunt cele vehiculate până acum doar în presă, decizia fiind luată pe linie de Trezorerie, la Bucureşti.

Reducerile din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Arad vin ca o echilibrare a schemei naţionale de personal, Aradul fiind favorizat în urmă cu doi-trei ani când s-a mai încercat o redimensionare a aparatului fiscal. Şedinţa de vineri cu directorul regional Lucian Heiuş a adus şi unele lămuriri cu privire la modul în care s-a decis reducerea de personal. Heiuş le-a explicat arădenilor că nu sunt singurii în această situaţie, la Bihor spre exemplu, unde s-au făcut reduceri şi în urmă cu 2-3 ani, se reduc şi acum peste 80 de posturi. Cât despre o eventuală posibilitate de a schimba decizia de concediere a 98 de persoane, Lucian Heiuş le-a explicat arădenilor că decizia a fost deja luată înainte ca el să fie numit în fruntea direcţiei regionale şi că preavizele sunt deja pregătite.

Trezoreria dictează

Un alt punct fierbinte a fost şi desfiinţarea Administraţiilor Fiscale din judeţ. Patru dintre ele vor fi închise, decizia fiind luată pe linie de Trezorerie. Practic, s-a decis că patru puncte alte Trezoreriei din judeţ vor fi desfiinţate, iar pe cale de consecinţă se va închide şi administraţia fiscală respectivă. În aceste condiţii, în Arad vor mai rămâne patru Servicii Fiscale Orăşeneşti – Chişineu Criş, Ineu, Sebiş, Lipova, un Birou fiscal comunal – Săvârşin şi Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Arad.

Apel la pensionări

Directorul regional a făcut apel şi la colegialitate. Practic, cei care ar avea posibilitatea să se pensioneze ar putea pleca din sistem dându-le astfel o şansă celor mai tineri.

CITESTE SI:

Zi decisiva la Finante22Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor