„Aştept să înceapă istoria” Teba

De Adriana Barbu
11Comentarii
FOTO: Adriana Barbu
FOTO: Adriana Barbu
Poţi lua încă pulsul „Particles”. Nu trebuie decât să treci pragul fostei fabrici de confecţii Teba. Şi merită.

Aer. Mult aer. Nu se părbuşeşte niciun zid peste tine şi nu te închide nicio cuşcă. Zeci de fâşii albe îţi şterg faţa şi-ţi mângâie corpul. Un tunel are povestea lui. De pe la colţuri şi din hala 2 vine un pic de muzică bună. O tonă de imagini faine. Umeraşe atârnate de tavan, o armată de ele. Maşini de cusut. Câteva indicatoare cu istoria lor zâmbitoare. O bicicletă şi o tânără. Niţel Kinema Ikon și Biserika. Culoare. Zeci de tineri altfel (unde stau ascunşi când nu sunt la Teba?). Perjovschi care mă pune să desenez cum a arătat ziua mea de vineri! Şi Attila Bordás care mă pune să-mi ating cu faţa vârful picioarelor, ca de relaxare, înainte de dans. O altă lume în două dintre halele fabricii Teba. Lângă, Poliţia locală şi banda infracţiunilor şi accidentelor, menită nu să-i păzească pe artişti, ci… trandafirii Agenţiei de Protecţia Mediului. Aştept să înceapă istoria Teba. Asta e convingerea după ce am stat câteva ore aici. Mesajul l-au scris aproape în întregime ei, cei pe care „Particles” i-a chemat să nască acest eveniment. Prea frumos ca să moară aici totul, nu? Prea altfel. Prea aşa cum ar merita Aradul pe care mi-l doresc eu. „Particles” a redeschis porțile fabricii Teba. Eu nu le-aş mai închide. Tu? Ai trecut pe acolo?

Mai ai timp. Diseară e muzică (până la 22.15 e Tasteful Indiecency, de la 22.15 – 00.00 Dj Muh’fucka & Fabrica de Spirt, de la 00.00 la 01.30 Danaga, de la 01.30 – 02.30 Beast & Grid back to back, de la 02.30 – 04.00 Grid, de la 04.00 la 05.30 iGen ha’). Şi mâine mai e vreme să te spargi puţin în particule (de la 12.00 la 15.00 e Acting & Theater Workshop cu Răzvan Corneci, de la 15.00 la 16.00 sunt Stories & Photographs: Expeditions a lui Alin Totorean şi, poate aşa, ca să-i mai încurajeze pe sceptici, de la 16.00 la 18.00 se discută despre ce urmează – Discussions: What’s next in Arad). Intră şi tu în tunel, admiră instalaţiile, compartimentările fabricii, bagă nasul în cort, du-te bea o cafea la barul KF de aici, lasă să ţi se şteargă de faţă materialele albe, mângâie maşinile de cusut, care au făcut istorie în Arad, uită-te pe la colţuri ca să vezi ce ai ratat din prima şi… vorbeşte cu organizatorii lui „Particles”, tinerii din CitiZenit. Poate…11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor