Atentie, de azi sunteti supravegheati!

De Adriana Barbu
34Comentarii
Sala din care arădenii sunt supravegheaţi
Sala din care arădenii sunt supravegheaţi
70 de camere video vor fi cu ochii pe arădeni, 24 de ore din 24. De marţi, 30 de astfel de camere redau imagini în direct din Arad.

Arad. Big brother a intrat în acţiune. 30 de camere video sunt cu ochii pe arădeni iar numărul lor va creşte în curând la 70. Camerele în funcţiune transmit imagini din municipiul Arad, imagini care vor fi puse la dispoziţia Poliţiei. Primarul Gheorghe Falcă a anunțat marți că proiectul transfrontalier prin care în Arad au fost montate 30 de camere video, dublate de tot atâea puncte hot spot, a fost finalizat, iar în perioada următoare, în oraș vor fi montate alte 40 de camere video. Cele 30 de camere video sunt montate în zone centrale cu obiective turistice, iar următoarele 40 vor fi puse în locurile alese după discuţii cu IPJ Arad.

Imaginile transmise de camerele video pot fi urmărite pe site-ul www.aradhotspots.ro/video. Siteul este optimizat pe moment doar pentru Internet Explorer, dar va deveni operaţional şi pentru alte motoare de căutare, promit autorităţile. Pentru a accesa o cameră video utilizatorul trebuie să tasteze „live“, atât la user, cât și la parolă.

Date stocate 6 luni

„Marcăm finalizarea proiectului finanţat din fonduri europene prin programul transfrontalier în cadrul căruia în oraş au fost montate 30 de camere video şi 30 de acces-point-uri pentru acces gratuit la internet. Anunţăm astăzi și demararea unui nou proiect, prin care Primăria va finanţa montarea altor 40 de camere video în diferite locaţii din oraş, cu scopul de a creşte siguranţa cetăţenilor”, a precizat marţi Gheorghe Falcă.

Imaginile de pe camere vor fi stocate 6 luni iar, în caz de solicitare, acestea vor fi puse la dispoziţia celor de la Poliţie și Poliția Locală. „Vom semna un protocol de colaborare cu Poliţia, pentru a face o evaluare a siguranţei cetăţenilor din oraş, pe baza imaginilor transmise de camerele video”, a mai menționat primarul, care crede că punerea în funcţiune a acestor camere face din Arad un oraş mai sigur.

218.000 euro finanţare

Proiectul prin care au fost amenjatate stațiile hot spots și au fost instalate camerele video a fost finanţat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007-2013, derulat de administrația din Arad, în parteneriat cu cea din Orosháza (Ungaria), Primăria obţinând o finanţare europeană de 218.000 de euro, la care se adaugă o contribuţie de la bugetul local de aproape 4.500 de euro. Dacă nu aveţi însă internet gratuit în zone în care Primăria a montat reţelele, trebuie să ştiti că acestea sunt accesibile doar pe o rază de 200 de metri şi oferă internet pentru 15 utilizatori, pe moment, pe staţie.

Unde sunt staţiile?

Stațiile hot spots și camerele video sunt amplasate astfel: Colegiul Naţional „Moise Nicoară”, Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, Catedrala Minoriţilor, Piaţa „Avram Iancu“, str. Meţianu spre Piaţa Catedralei, Piaţa Primăriei, Piaţa Drapelului, Palatul Cultural şi Piaţa George Enescu, Stația CFR, Piaţa UTA, Piaţa Fortuna, Pasaj Micălaca – Sala Polivalentă, Zona Industrială Vest, Piaţa Spitalului, Cetatea Aradului şi Podul Decebal, Micălaca – Aleea Borsec, Faleza Mureşului cu Parcul Copiilor, Ştrandul Neptun, Biserica Sârbească, Parcul Reconcilierii, Turnul de Apă, Podul Traian, Statuia Sfânta Treime (Aradul Nou), Aradul Nou – Intersecţia Quark Motors.34Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor