Atenţie sporită pe executarea de la Nadăş

De Alin Gherasim
1Comentariu
Atenţie sporită pe executarea de la Nadăş
Instanţa va analiza dosarul prin care s-a hotărât, în primă fază, executarea silită împotriva familiei Biriş.

După cum am anunţat deja, la Judecătoria Ineu se află pe rol un proces care vizează contestaţia executării silite împotriva familiei Biriş din Nadăş. În anul 2011, aceeaşi judecătorie a emis o sentinţă favorabilă familiei Colţeu, sentinţă prin care s-a decis executarea silită a familiei Biriş dintr-un imobil în care oamenii respectivi locuiau. Ulterior, cu ajutorul unui executor judecătoresc, s-a încercat executarea silită a familiei Biriş, deşi pe rol exista un proces prin care executarea a fost contestată. Acest lucru s-a întâmplat în noiembrie 2015, atunci când imaginile cu jandarmii care îi îmbrânceau pe săteni au făcut înconjurul ţării. Totuşi, executarea a fost suspendată, iar acum continuă procesul prin care familia Biriş încearcă să o anuleze.

Joi, 11 februarie, a avut loc un nou termen la Judecătoria Ineu, termen care a vizat contestaţia executării. La cererea avocatului familiei Biriş, instanţa a decis să ceară dosarul din 2011 prin care s-a dispus, în primă fază, executarea silită la cererea familiei Colţeu. Nădăşenii au obţinut, astfel, o victorie, una mică, în războiul pe care îl poartă cu familia moştenitoare.

Deşi este mică, această victorie este dătătoare de speranţă. Pentru că, potrivit nădăşenilor, faptul că s-a cerut dosarul de fond judecat în urmă cu cinci ani ar putea da o nouă direcţie contestării executării silite. Mai mult, printr-o manevră judecătorească, dosarul ar putea chiar să reintre la judecată.

De ceva vreme încoace, diferite partide politice, mai mari sau mai mici, dar şi organizaţii naţionaliste, şi-au legat numele de cazul Nadăş. Iar acest lucru s-a văzut şi la termenul de joi, când zeci de oameni, nădăşeni, dar şi din alte colţuri ale ţării, au luat cu asalt clădirea Judecătoriei Ineu. Aceştia au venit înarmaţi cu pancarte şi cu tricouri inscripţionate cu mesaje de susţinere a nădăşenilor.

O iubire suspectă

Totuşi, „iubirea” acestor politicieni pentru Nadăş este destul de suspectă. Mai ales că vine exact în anul electoral 2016. Că aceste campanii de imagine vor avea succes sau nu, rămâne de văzut la alegeri.

Însă locuitorii din Nadăş trebuie să fie atenţi la un singur lucru: să nu fie folosiţi pe post de motor în campania electorală, o masă de manevră care să execute diferite ordine. Mai ales că prin târg umblă vorba că, având susţinerea unui partid care se declară alături de Nadăş, va fi lansat un candidat la primăria comunei Tauţ, candidatul fiind chiar unul dintre nădăşenii care se bat cu familia Colţeu şi cu justiţia.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor