Au venit prietenii din Suedia

De Vasile Filip
Se oferă CEC-ul de 10.000 euro
Se oferă CEC-ul de 10.000 euro
O delegație de la Școala Molgaskolan din Svenljunga, la Liceul Special „Sfânta Maria” Arad.

ARAD. Liceul Special „Sfânta Maria” Arad este, în aceste zile, gazda unei delegații de la Școala Molgaskolan din Svenljunga (Suedia), care este compusă din două cadre didactice – Sten Lennermo și Bengt Fröjdlund – și patru elevi – Kristoffer Kaspersson, Johanna Fransson, Lydia Hälläps, Elisabeth Claesson.

Parteneriatul dintre Liceul Special „Sfânta Maria” și Molgaskolan datează de la începutul anilor ’90 și a continuat, fără întrerupere, concretizat în vizite, din doi în doi ani, efectuate de grupuri de cadre didactice și elevi din Svenljunga, care, de fiecare dată, au făcut donații consistente pentru școala arădeană.

În acest an „cadoul” oaspeților din Suedia este de 10.000 euro, bani strânși de elevii și cadrele didactice de la Molgaskolan prin realizarea de produse destinate vânzării. Liceul Special „Sfânta Maria” – ne-a spus prof. Florentina Cirin, directorul instituției – este o școală pentru elevi cu deficiențe de vedere și deficiențe asociate, una dintre cele mai mari de acest fel din țară. Donațiile oferite de partenerii din Suedia au constituit un sprijin important pentru școală, suplinind fondurile alocate de forurile superioare pentru îmbunătățirea bazei materiale a școlii, realizarea de investiții în aparatură și tehnică pentru elevii cu deficiențe, precum și pentru realizarea de reabilitări ale spațiilor școlare”.

Astăzi, după primirea oficială din cancelarie, delegația de la Molgaskolan a vizitat mai multe aleliere (masaj, lăcătușerie, etc) și clase din școala arădeană, fiind încântați de programul artistic, oferit de elevii clasdei a III-a și de gogoșii cu gem, de la laboratorul alimentar. Vizita suedezilor se va încheia duminică.

„Toți elevii noștri au muncit ca să adunăm banii pentru acest proiect” ( Bengt Fröjdlund)0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !