Avem carbune pentru o iarna

De Alin Gherasim
2Comentarii
Avem carbune pentru o iarna
CET Arad are sute de mii de tone de cărbune pentru a asigura căldura pentru iarna viitoare.

ARAD. Suntem asigurați în ceea ce privește materia primă pentru producerea căldurii. Asta spun șefii CET Arad, compania care produce agentul termic. În urma unor informații solicitate de ziarul nostru, conducerea CET ne-a informat asupra faptului că, în prezent, în depozitele companiei se află 441.000 de tone de cărbune. Din totalul cantității, 341.000 de tone sunt ale noastre, iar 100.000 de tone este reprezentată de rezerva de stat pe care fiecare centrală din țară o primește.

„La momentul demarării achiziției de cărbune lignit-energetic, respectiv iulie 2013, CET Arad a estimat că această cantitate este suficientă pentru furnizarea de energie termică și energie electrică aferentă perioadei de iarnă, adică octombrie 2013 – a doua decadă a lunii aprilie 2014. În prezent, după analiza prognozelor meteorologice oficiale, estimarea inițială se menține în aceiași parametri”, ne informează Pavel Moisă, directorul general al CET Arad. Ca atare, pentru iarna care ne bate la ușă avem suficient combustibil, nefiind necesare achiziții suplimentare. Însă toate aceste informații se referă doar în condițiile unei ierni normale.

Pot cumpăra de la stat

100.000 de tone de cărbune din întreaga cantitate deținută de CET Arad aparține statului, fiind împrumutate, și pot fi folosite doar în caz de necesitate. Însă, dacă va fi nevoie, compania de termoficare din Arad ar putea cumpăra rezerva chiar de la stat. „În cazul în care CET Arad va folosi o parte sau poate chiar întreaga cantitate de cărbune din rezerva de stat, va reconstitui rezerva folosită prin înlocuirea cantității împrumutate, adică prin achiziționarea de lignit-energetic până la data menționată în contractul de împrumut, respectiv 31 octombrie 2014. Dorim să menționăm că CET Arad are în vedere și posibilitatea de a cumpăra cantitatea de cărbune aparținând statului, situație în care prețul de achiziție se va stabili în urma unei note de negociere, conform legislației în vigoare”, ne mai spune directorul CET Arad. JA-A.G.

Fără defecțiuni

Pentru a liniști și mai mult arădenii, cei de la CET Arad ne anunță că, în prezent, nu există nicio problemă tehnică ce ar putea afecta producerea de agent termic și energie electrică.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor