Averea Colteilor se scurge printre degete

De Alin Gherasim
6Comentarii
Averea Colteilor se scurge printre degete
Declaraţiile unui martor din dosarul retrocedării Nadăşului atârnă greu în cadrul procesului. Familia Colţeu, la un pas de a-şi pierde averea.

ARAD. Liniştea aşternută în ultima perioadă în jurul familiei Colţeu a fost doar liniştea dinaintea furtunii. Un martor din proces a dat o declaraţie care va atârna greu în sentinţa ce urmează a fi dată în acest dosar. Deşi procesul nu a început încă, procurorii DNA au solicitat audierea anticipată a unui martor care este foarte în vârstă şi, în plus, este şi foarte bolnav. Potrivit noului Cod de Procedură Penală, dacă o persoană se află în situaţia de a nu putea da o declaraţie pe parcursul procesului, poate fi audiat anticipat. Şi chiar asta s-a întâmplat vineri, la Curtea de Apel Timişoara. Iar martorul care a fost audiat a fost unul dintre cei doi martori care ar fi dat declaraţii în faţa notarului, declaraţii pe baza cărora a fost emis certificatul de moştenitor pe numele Ecaterinei Mairovitz. „Potrivit certificatului întocmit de notar, bărbatul ar fi declarat că o cunoaşte pe Ecaterina Mairovitz, dar şi pe celelalte persoane specificate în actele de moştenire, inclusiv o persoană care a fost născută în anul 1870. Dar martorul spune că nu a fost niciodată întrebat despre predecesorii Ecaterinei Mairovitz”, spun sursele noastre. Iar ceea ce este cel mai important este reprezentat de faptul că exact pe baza declaraţiilor de notorietate, respectiv a declaraţiilor martorilor care spun că o cunoşteau pe Ecaterina Mairovitz şi pe rudele acesteia, a fost retrocedat Nadăşul către familia Colţeu.

Ce spune martorul?

Declaraţia martorului a fost una halucinantă. „Am fost coleg de serviciu cu Alexandru Colţeu. Acesta era vecin cu Ecaterina Mairovitz, unul avea numărul de apartament 8, iar celălalt 8A. La un moment dat, Colţeu m-a rugat pe mine şi pe celălalt martor (n.r. care între timp a decedat) să mergem la notar să dăm o declaraţie de notorietate. Aşa că am mers la notar, iar acolo am fost întrebaţi, atât eu, cât şi celălalt martor, dacă femeia din faţa noastră este Ecaterina Mairovitz. Cum o ştiam pe femeie, fiind vecina colegului meu de serviciu, am spus că o cunosc şi ea este. Atât. Aceasta a fost toată declaraţia dată în faţa notarului. Nu m-a întrebat nimeni despre Elena Grosz, despre Littman, despre Helena Weisz, Geza Szerenyi sau alţii. Atât am fost întrebat, dacă o cunosc pe Ecaterina Mairovitz. Restul de completări care îmi însoţesc declaraţia nu îmi aparţin şi nu cunosc pe niciuna dintre persoanele mai sus menţionate. La momentul respectiv, Alexandru Colţeu mi-a spus că ar vrea să intre în posesia apartamentului Ecaterinei Mairovitz, pe care să o ia în întreţinere”, a spus martorul în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Timişoara. Iar bătrânul a mai adăugat faptul că şi celălalt martor, care a decedat între timp, a fost întrebat acelaşi lucru şi nu a fost chestionat despre rudele Ecaterinei Mairovitz. „Ştiu sigur pentru că am fost amândoi deodată la notar, am stat unul lângă altul când ne-a întrebat notarul dacă o cunoaştem pe Mairovitz”, a mai spus martorul. Această declaraţie care, repetăm, a fost dată în faţa judecătorului şi înregistrată la dosar ar putea atârna foarte greu în economia procesului ce urmează să fie intentat de DNA împotriva familiei Colţeu, dar şi a notarului şi judecătorului suspectaţi de abuz în serviciu. „Niciuna dintre menţiunile din declaraţia notarială nu corespund adevărului”, ne-au informat sursele noastre.

L-au căutat

Imediat după descinderile procurorilor DNA la Ocolul Silvic Privat Nadăş, la un birou notarial din Arad şi la domiciliile familiei Colţeu, cei din urmă au încercat să îl contacteze pe martorul audiat vineri la Curtea de Apel Timişoara pentru a-i influenţa declaraţiile. „Martorul a fost audiat de către procurorii DNA imediat după descinderile din februarie. Şi încă de atunci a spus că declaraţia pe care el a dat-o în faţa notarului este total diferită faţă de declaraţia cu care <a fost încălţat>. Între timp, atât direct, cât şi prin alte persoane, familia Colţeu, în speţă Alexandru Colţeu, a încercat să îl contacteze pe martor pentru a-l convinge pe acesta să îşi schimbe declaraţia dată în faţa procurorilor. Însă martorul nu a acceptat nici măcar să se întâlnească cu cei din familia Colţeu. Şi, ca atare, în faţa judecătorilor, şi-a păstrat şi întărit declaraţia dată procurorilor încă din luna februarie”, mai spun sursele noastre.

Taguri: , , ,


6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor