Bani nejustificati la Monumentul Marii Uniri

De Vasile Filip
18Comentarii
Bani nejustificati la Monumentul Marii Uniri
Curtea de Conturi a costatat, la Ministerul Culturii, plăți fără documente justificative pentru realizarea Monumentului Marii Uniri de la Arad.

ARAD. Curtea de Conturi a constatat mai multe abateri și deficiențe la Ministerul Culturii, care privesc înregistrări în evidența contabilă și inventarierea patrimoniului, dar și plăti fără documente justificative pentru realizarea Monumentului Marii Uniri, ce așteaptă (de multă vreme) să fie ridicat la Arad.
Ministrul Culturii anunța, anul trecut, că monumentul ar putea ajunge în octombrie în Arad. Iar Municipalitatea susţinea că este pregătită „Contractul este semnat, la fel şi documentaţiile tehnice pentru partea de fundaţie a monumentului”, declara Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei.
Numai că Monumentul nu a mai ajuns în orașul de pe Mureș iar, conform Curții, „situațiile financiare, încheiate la 31 decembrie 2013, evidențiază un debit de 10.000.000 lei, reprezentând sume achitate în avans artistului plastic Florin Codre, în perioada 2008-2010, pentru realizarea acestei lucrări monumentale dedicată Marii Uniri de la 1918”.
„La baza plății – precizează Curtea de Conturi – nu au existat documente justificative legal întocmite, iar procesele verbale de recepție preliminară prezintă indicii că au fost semnate formal, fără prezența membrilor comisiei la locul în care se afla lucrarea, întrucât, conform declarațiilor autorului, Florin Codre, aceasta era în China. Ministerul Culturii, ca urmare a nerealizării scopului pentru care a avansat sumele, în anul 2013, a acționat în judecată autorul, acțiunea fiind în curs de desfășurare, la Curtea de Apel București”.18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor